Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς Ιανός: Περιμένουμε έντονα φαινόμενα στην Αττική – Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο

Νίκος Χαρδαλιάς Ιανός: Περιμένουμε έντονα φαινόμενα στην Αττική – Κρίσιμο το επόμενο 9ωρο
Νίκος Χαρδαλιάς Ιανός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, ενώ υποστήριξε ότι οι επόμενες εννέα ώρες είναι κρίσιμες.

Μια πρώτη αποτίμηση για την πορεία του Ιανού στη χώρα μας έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι ήταν “μια δύσκολη νύχτα” και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η “μάχη συνεχίζεται”. Ανέφερε επίσης ότι γίνεται αγώνας δρόμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν οι πληγείσες από τους ισχυρούς ανέμους και τις δυνατές βροχοπτώσεις περιοχές. Αναφορικά με τις επόμενες ώρες ο Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά της χώρας και ότι από το απόγευμα αναμένεται να κατευθυνθεί νότια, στη δυτική Πελοπόννησο, εξασθενημένος.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι ένα κομμάτι θερμικής αέριας μάζας του κυκλώνα αναμένεται να «συναντηθεί» με ένα μελτέμι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι στην κεντρική Ελλάδα. Η νέα αυτή κακοκαιρία «θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε Θεσσαλία, μέχρι την Καρδίτσα και Στερεά Ελλάδα, που θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και το Σάββατο μπορεί να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική.

Ακραία φαινόμενα, όχι κυκλώνας στην Αττική

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στην Αττική υποστηρίζοντας ότι δεν θα χτυπηθεί από τον κυκλώνα αλλά αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει από το βράδυ και μετά. «Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας πως «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο».

Οι δορυφορικές εκτιμήσεις έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 χιλιόμετρα την ώρα δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο «Ιανός» κινηθεί στο στενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο νησιά μετά τις 04:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Δυτική Αχαΐα με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 χλμ/ώρα.

Πλημμυρικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανόδου της στάθμης της θάλασσας, καθώς και πτώσεις δέντρων αναφέρονται σε πολλές περιοχές. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Ιθάκη (86 χιλιοστά), όμως λόγω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo δεν αναφέρουν νεότερες τιμές μετά τις 04:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments