Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μακρακώμη

Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μακρακώμη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Κακοκαιρία Ιανός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μακρακώμης στη Φθιώτιδα με εντολή Χαρδαλιά.

Οι καταστροφές που έφερε η κακοκαιρία Ιανός στον Δήμο Μακρακώμης είναι τέτοιες που η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση πάρθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ θα ισχύει για τέσσερις μήνες, μέχρι 18 Ιανουαρίου 2021.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και κατολισθήσεων.

Στα Ιόνια σήμερα ο Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει σήμερα Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου) στα τρία νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού».

Πιο αναλυτικά, σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με όλους τους φορείς Πολιτικής Προστασίας, για τον καλύτερο συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών τους προς ταχεία αποτίμηση και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία. svg%3E

Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Χαρδαλιάς, θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σταύρο Τραυλό, καθώς και τους Δημάρχους του νησιού. Θα έχει επίσης συνάντηση με τους Δημάρχους Ιθάκης και Ζακύνθου, ενώ στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρησιακά στελέχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου (20.30), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (Αργοστόλι) με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σταύρου Τραυλού, καθώς και των Δημάρχων, Θεόφιλου Μιχαλάτου, Γεώργιου Κατσίβελη και Γεράσιμου Μονιά.

Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου (08.30) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης με συμμετοχή του Δημάρχου, Διονύση Στανίτσα. Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη (11.00) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, με συμμετοχή του Δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη.

Προς την Κρήτη κατευθύνεται η κακοκαιρία

“Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί στην Αττική, ωστόσο χρειάζεται εγρήγορση στην Αρκαδία, στο Λεωνίδιο ειδικά, την Αργολίδα και τα Κύθηρα”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία και τον Ιανό. Eιδικότερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ακόμη πως το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη, ωστόσο σημείωσε πως αυτό θα αξιολογηθεί πιο διεξοδικά το απόγευμα του Σαββάτου 19.09.2020, για να είναι τα συμπεράσματα ασφαλέστερα.

“Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού”, κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε ενώπιον των δημοσιογράφων, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις ζωές που χάθηκαν.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο