Πολιτική

Μηταράκης για μετανάστες: Ολοκληρώνεται η μεταφορά τους στη νέα δομή του Καρά Τεπέ

Μηταράκης για μετανάστες: Ολοκληρώνεται η μεταφορά τους στη νέα δομή του Καρά Τεπέ
Μηταράκης για μετανάστες: Ολοκληρώνεται η μεταφορά των μεταναστών στη νέα δομή - H ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται πλέον η μεταφορά των μεταναστών στη νέα δομή που στήθηκε στο Καρά Τεπέ της Λέσβου. Eπίσης, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Μόριας ο Νότης Μηταράκης έκανε γνωστό ότι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν στο νησί θα αποζημιωθούν. 

Δείτε την ανάρτησή του υπουργού:

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τον υγειονομικό έλεγχο που γίνεται σε όσους εισέρχονται στη δομή, προέκυψαν συνολικά μέχρι και χθες περίπου 200 κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού. Στο σύνολο τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί. Περίπου 12.000 άτομα έμειναν άστεγα μετά την καταστροφική φωτιά στη δομή της Μόριας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ του Associated Press για την επιχείρηση

«Πρόκειται για επιχείρηση με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και με ανθρωπιστικό χαρακτήρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας. Στο ρεπορτάζ καταγράφεται επίσης, δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ότι βρέθηκαν 135 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού και οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεταφερθεί σε «ειδικούς χώρους όπου λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα».

«Περισσότεροι από 5.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται πλέον στη νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στη Λέσβο» ανέφερε χθές σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια συγκέντρωσης όσων φυγάδων από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας διαμένουν στο δρόμο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως «προτεραιότητά μας ήταν να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στέγασης, σίτισης, παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας 12.000 αστέγων, κι όλα αυτά να τα καταφέρουμε σε λίγες μέρες. Προχωράμε με ομαλότητα στην ολοκλήρωση εγκατάστασης όλων σε αυτή την προσωρινή δομή. Είναι θέμα λίγων ημερών να μπουν όλοι μέσα και εντός των επόμενων ημερών θα ανοίξει και ο δρόμος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments