Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος στο Ιπποκράτειο – Στους 332 οι νεκροί στη χώρα μας

Ελλάδα κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένος στο Ιπποκράτειο – Στους 332 οι νεκροί στη χώρα μας
Ελλάδα κορωνοϊός: Πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό ανέρχονται σε 332.

Το βράδυ του Σαββάτου (19 Σεπτεμβρίου) έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας 88χρονος στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η μαύρη λίστα των θυμάτων από τον ιό να μακραίνει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είχε διακομισθεί από τις 2 Σεπτεμβρίου από τη Νάουσα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από κορωνοϊό ανέρχονται σε 332, με τον ΕΟΔΥ να είχε ανακοινώσει άλλους 4 θανάτους και 240 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας στην ημερήσια ενημέρωσή του.

Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ μέχρι και το Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου), ανακοινώθηκαν 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 331 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα σενάρια για ένα νέο lockdown – Τι υποστηρίζουν κυβέρνηση και ειδικοί

Μαίνεται το «μέτωπο» του  στη χώρα. Τα τριψήφια νούμερα των κρουσμάτων δεν λένε να μειωθούν. Αντιθέτως αυξάνονται συνεχώς, με τους ειδικούς να κρούουν καμπανάκι κινδύνου και την κυβέρνηση να ανακοινώνει ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Η επιδείνωση αυτή οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να προχωρήσει ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, στη λήψη πρόσθετων μέτρων για την Αττική, με τον κο Πέτσα να προειδοποιεί πως «ας φροντίσουμε όλοι, τηρώντας τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, να βάλουμε φρένο στα αυξημένα κρούσματα που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, το κοινωνικό και οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο».

Από την άλλη, οι λοιμωξιολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προτείνουν ένα lockdown. Ο  εκτίμησε πως αν δεν παρουσιάσουν αποκλιμάκωση τα κρούσματα κορωνοϊού το επόμενο δεκαπενθήμερο, ίσως οδηγηθούμε σε αυτό το μέτρο. «Όσον αφορά την επιδημία, ισχύει το »ποτέ μη λες ποτέ»», είπε χαρακτηριστικά στον . «Αν χρειαστεί lockdown, θα γίνει. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Αττική, τότε πάμε αναμφίβολα για lockdown. Τα τελευταία μέτρα θα χρειαστούν μία εβδομάδα-δέκα ημέρες για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν, τότε το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments