Ελλάδα

Εστίαση διαμαρτυρία: Μεταμεσονύκτια συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Εστίαση διαμαρτυρία: Μεταμεσονύκτια συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Εστίαση διαμαρτυρία: Ο κλάδος κατέβασε ρολά τα μεσάνυχτα και πήγε στο Σύνταγμα για να ζητήσει μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.
Εστίαση διαμαρτυρία: Ο κλάδος κατέβασε ρολά τα μεσάνυχτα και πήγε στο Σύνταγμα για να ζητήσει μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Κινητοποίηση από τον κλάδο της εστίασης έγινε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τα μαγαζιά έκλεισαν τα ρολά τους στις 00:00 και ο κόσμος του κλάδου κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα και τη Βουλή για να ζητήσει μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Η συγκέντρωση έγινε με τις απαραίτητες αποστάσεις, με μάσκες, με ευρηματικά πανό και πλακάτ, ενώ δεν έλειψαν οι απαραίτητες… μπίρες περιπτέρου.

Πολλοί οδηγοί εξέφρασαν την στήριξή τους με κορναρίσματα. Δείτε φωτογραφίες:

«Αν ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, η εστίαση είναι η ραχοκοκαλιά της» έλεγε ένας από τους διοργανωτές στην ντουντούκα ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας με την εφαρμογή 12 συγκεκριμένων μέτρων.

«Η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00» τονίζεται στην ανακοίνωση του συντονιστικού του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης.

Τα αιτήματα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συντονιστικού του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, οι καταστηματάρχες ζητούν από την κυβέρνηση:

1) Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου με κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00.

2) Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.

3) Πλήρης επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.

4) Φ.Π.Α. 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάη του 2021.

5) Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.

6) Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

7) Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.

8) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

9) Σε περίπτωση ανάγκης επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lock down) παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.

10) Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις.

11) Προστασία 1ης κατοικίας.

12) Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη τη ελληνική επικράτεια.

Τα παραπάνω αιτήματα προτείνεται να έχουν ισχύ έως τον Μάη του 2021.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments