Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών – Άλλοι δύο θάνατοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών – Άλλοι δύο θάνατοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλοι δύο θάνατοι από την πανδημία καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας, ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων από την Covid-19 σε 334. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν, μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις 02:00 τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης, μια 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο Σωτηρία κατέληξε λίγη ώρα μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Το βράδυ του Σαββάτου είχε γίνει γνωστό ότι και ένας 88χρονος άνδρας κατέληξε στη Θεσσαλονίκη. Είχε διακομισθεί από τις 2 Σεπτεμβρίου από τη Νάουσα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, «εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2576 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6297 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 65 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 331 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Θα υπάρξει νέο lockdown;

Η συζήτηση για το αν θα υπάρξει νέο lockdown μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την Αττική και ισχύουν από αύριο Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έχει «ανάψει». Την εκτίμησή του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα και ανάμεσα σε άλλα ρωτήθηκε αν τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα προκαλέσουν ύφεση στην πανδημία.

«Αυτό είναι το στοίχημα. Να καταφέρουμε να ελαττώσουμε την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε μέτρο που λαμβάνεται γίνεται για αυτό το σκοπό. Όσο περισσότερα είναι τα μέτρα και όσο περισσότερο ο κόσμος πειθαρχήσει, μειώνεται η πιθανότητα lockdown», είπε ο καθηγητής ανάμεσα σε άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments