Πολιτική

Αχτσιόγλου: «Πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα των 11 δις»

Αχτσιόγλου: «Πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα των 11 δις»
Αχτσιόγλου: Προσωρινά και μόνιμα μέτρα ανακούφισης περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των 11 δισ. που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε φοροελαφρύνσεις και στην επιδότηση της εργασίας επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα 11 μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία, μίλησε πιο συγκεκριμένα η τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έφη Αχτσιόγλου. Όπως είπε η πρώην υπουργός τα μέτρα αυτά έχουν μόνιμο αλλά και προσωρινό χαρακτήρα και στοχεύουν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση που φέρνει η έκτακτη συνθήκη της πανδημίας.

«Tα 11 μέτρα που προτείνουμε είναι και προσωρινής φύσης, για να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη συνθήκη, αλλά και μόνιμα, κυρίως στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, που θα δώσουν ανάσα και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Realfm 97,8».

Να στηρίξουμε το εισόδημα των νοικοκυριών

Ειδικότερα, είπε ότι «το πρόγραμμα που καταθέσαμε είναι απολύτως κοστολογημένο, τα προσωρινά μέτρα είναι ύψους 8,5 δισ. και τα μόνιμα ύψους 3 δισ.». Στα προσωρινά μέτρα, μέχρι την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως υπογράμμισε, προβλέπεται «η άμεση μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, η επιδότηση της εργασίας με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και ενός μέρους του μισθού, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η επιδότηση του ενοικίου, το εισόδημα έκτακτης ανάγκης για να βοηθηθούν τα νοικοκυριά που έχουν καταρρεύσει τα εισοδήματά τους», ώστε «να έχουμε μία τόνωση στην αγορά, να στηρίξουμε το εισόδημα των νοικοκυριών για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες και να υπάρχει μία σχετική κίνηση της κατανάλωσης».

Το ότι είχαμε ύφεση 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έδρασε ως όφειλε

Tα μόνιμα μέτρα, πρόσθεσε, περιλαμβάνουν «φοροελαφρύνσεις στο τέλος επιτηδεύματος, την εισφορά αλληλεγγύης και την προκαταβολή φόρου, καθώς και μόνιμες προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους». Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «η κατάσταση είναι ασφυκτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι 8 στις 10 δεν ξέρουν αν θα επιβιώσουν, ενώ έχουν χαθεί περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας και αυξήθηκε η ανεργία κατά 4 μονάδες σε λίγους μήνες». Σημείωσε πως «το ότι είχαμε ύφεση 15,2% στο δεύτερο τρίμηνο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έδρασε ως όφειλε», καθώς «σε αυτά τα οποία έχουν δοθεί στην πραγματική οικονομία από την αρχή της πανδημίας μέχρι το τέλος Αυγούστου, οι άμεσες ενισχύσεις του κράτους, είναι μόνο 4,6 δισ.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments