Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι Καρδίτσα: Με ελικόπτερα θα απομακρυνθούν από την Οξυά

Εγκλωβισμένοι Καρδίτσα: Με ελικόπτερα θα απομακρυνθούν από την Οξυά
Εγκλωβισμένοι Καρδίτσα: Ο Ιανός μπορεί να έφυγε, αλλά οι συνέπειές του είναι εδώ. Παραμένουν εγκλωβισμένοι 40 άνθρωποι στο χωριό Οξυά της Καρδίτσας που έχει «χτυπηθεί» βαριά από την κακοκαιρία.

Αγωνία υπάρχει για την τύχη των 40 ανθρώπων που παραμένουν αποκλεισμένοι στο χωριό Οξυά του Δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα. Το χωριό παραμένει αποκλεισμένο εξαιτίας των μεγάλων πλημμυρών που επέφερε ο Ιανός τις προηγούμενες ημέρες.

Με δύο ελικόπτερα θα γίνει ο απεγκλωβισμός κατοίκων, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην έδρα του Δήμου, το Μουζάκι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Παραμένει αδύνατη η μετακίνησή τους με άλλο τρόπο σε περιοχές, όπως το Μουζάκι ή η Καρδίτσα μετά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και γκρεμίστηκαν γέφυρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, τα ελικόπτερα θα εφοδιάσουν τους με τρόφιμα και νερό όσους κατοίκους δεν θελήσουν να μετακινηθούν. Στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα – κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, αλλά και μια έγκυος καθώς και ένα μικρό παιδί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδική πρόσβαση θα είναι αδύνατη για αρκετές ημέρες ακόμη.

Στην Οξυά ο Νίκος Χαρδαλιάς

Με Super Puma πέταξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την Οξυά Καρδίτσας. Παράλληλα, για την άμεση κάλυψη των αναγκών των αποκλεισμένων κατοίκων, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής θα πετάξει στο χωριό, μεταφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης βοήθειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα παραλάβει και όσους από τους ηλικιωμένους χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει τον γενικό συντονισμό της αποστολής, ενώ μαζί του είναι και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και θα πραγματοποιήσουν και αυτοψία στις περιοχές της Καρδίτσας που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα Ιανό.

Δεν έχει βρεθεί η 43χρονη φαρμακοποιός που αγνοείται

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, που βρέθηκε στο «στόχαστρο» του Ιανού. Οι πυροσβέστες αναζητούν την 43χρονη φαρμακοποιό με κάθε μέσο.

«Εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε έρευνες μέσα στο ποτάμι για την αγνοούμενη από το Μουζάκι Καρδίτσας, επιχειρούμε με βάρκες , με πεζοπόρα τμήματα αλλά και με drones για την ανεύρεση της γυναίκας. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, έχει μπαζωθεί μεγάλο τμήμα της περιοχής από φερτά υλικά που κατέβασε ο χείμαρρος αλλά έχουν έρθει δυνάμεις της ΕΜΑΚ από όλη την Ελλάδα και βοηθούν πραγματικά στην ανεύρεσή της αλλά και στις διασώσεις των υπολοίπων εγκλωβισμένων στα γύρω χωριά» είπε στο protothema.gr ο αντιπύραρχος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, Στέλιος Φούκας.

Το μόνο που έχει βρεθεί είναι το αυτοκίνητο της άτυχης γυναίκας

Δείτε ρεπορτάζ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments