Διεθνή

Αγωγή Ερντογάν σε Ελληνική εφημερίδα

Αγωγή Ερντογάν σε Ελληνική εφημερίδα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε αγωγή σε Ελληνική εφημερίδα για υβριστικό πρωτοσέλιδο.

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα “Δημοκρατία” κυκλοφόρησε με ένα υβριστικό πρωτοσέλιδο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το δημοσίευμα ανέφερε την προσωπική άποψη ενός δημοσιογράφου που καλούσε την Ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας του “SIKTIR GIT”. Η συγκεκριμένη φράση είναι άκρως προσβλητική στην τουρκική γλώσσα, αλλά και σε όλο τον κόσμο αν κοιτάξει κάποιος την μετάφρασή της. Το πρωτοσέλιδο ήταν ανεπίτρεπτο κάτι που ανάγκασε και το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάσει αυτή την ενέργεια.

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Περνάει στην αντεπίθεση ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έχει ενημερωθεί για το πρωτοσέλιδο και είναι έτοιμος να περάσει στην αντεπίθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης κλήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας να δώσει εξηγήσεις. «Δυστυχώς σήμερα μια ελληνική εφημερίδα είχε έναν ιταμό πρωτοσέλιδο τίτλο κι εμείς αντιδράσαμε αναλόγως. Σήμερα καλέσαμε στο υπουργείο μας τον Έλληνα πρέσβη και εκφράσαμε την αντίδρασή μας με τον πιο σκληρό τρόπο. Παράλληλα, τον πρέσβη μας στην Αθήνα, ο κ. Μπουράκ μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Δένδια. Αυτό στην πραγματικότητα δείχνει πόσο χαμηλά μπορούν να φτάσουν, δυστυχώς. Δεν πρέπει να πέφτουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παράλληλα τόνισε ότι είναι θετική η ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ που καταδίκασε το γεγονός.

Ο κ. Τσαβούσογλου προανήγγειλε ωστόσο, ότι η Άγκυρα θα προβεί και σε περαιτέρω νομικές ενέργειες κατά της εφημερίδας. «Θεωρούμε την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σήμερα θετική. Δήλωσαν ότι αυτό δεν είναι ελευθερία του τύπου και την καταδίκασαν. Εφόσον δεν συνάδει με την ελευθερία του τύπου, είναι υποχρεωμένοι να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Δυστυχώς, αυτό είναι το επίπεδο, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες», σημείωσε. Οπως και, τελικά, η αγωγή έγινε από τον Τούρκο πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments