Ελλάδα

Ιανός Καρδίτσα: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς

Ιανός Καρδίτσα: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς
Ιανός Καρδίτσα: Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση διάσωσης με ένα ελικόπτερο Super Puma.

Νέα επιχείρηση διάσωσης των 47 εγκλωβισμένων κατοίκων στην Οξυά Καρδίτσας ξεκίνησε από τις αρχές με το πρώτο φως της ημέρας. Μέχρι στιγμής μόνο ελικόπτερα του στρατού έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το χωριό, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ιανού. Χθες, ελικόπτερο με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, διένειμε προμήθειες και στη συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν βρει καταφύγιο μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια.

Συνολικά 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί. Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν τη δική τους “μάχη” να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλιστεί κάποια φάρμακα ενώ χθες κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Εδώ είναι πάνω από 50 άτομα εγκλωβισμένα και ηλικιωμένοι, υπάρχουν και παιδιά, υπάρχει και μία έγκυος γυναίκα. Οι δρόμοι, όλα τα αντιπλημμυρικά που υπήρχαν από παλιά δεν έμεινε τίποτα. Οι δρόμοι είναι όλοι χαλασμένοι, παντού σε πολλά σημεία, εδώ το ποτάμι είναι σε άθλια κατάσταση, χάος, τι να σας πω. Επειδή μένουμε μόνιμα εδώ πέρα είχαμε, δεν μένεις αμέσως», λέει ένας από τους αποκλεισμένους κατοίκους.

Αγωνία για την 40χρονη αγνοούμενη:

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση αναζήτησης της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της 40χρονης αγνοούμενης γυναίκας στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας. Η γυναίκα δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Παρασκευής όταν ο Ιανός “χτύπησε” την περιοχή. Η γυναίκα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν ακολούθησε τις συστάσεις των αρχών και το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το όχημα της βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις όχθες του ποταμού Πάμισου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη φονική καταστροφή έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες ενώ 210.000 στρέμματα στη Θεσσαλία έχουν βυθιστεί  στο νερό. «Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και στον θεσσαλικό κάμπο βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού προκαλώντας καταστροφές», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments