Πολιτική

Ελλάδα Τουρκία: Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές

Ελλάδα Τουρκία: Ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές
Ελλάδα Τουρκία: Επιβεβαιώνει η Αθήνα την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα.

Επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ηΕλλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς.

Η είδηση είχε κυκλοφορήσει από τουρκικά ΜΜΕ Η εφημερίδα Milliet σε δημοσίευμα με τίτλο «Πρώτο βήμα για διερευνητικές επαφές», υποστηρίζει ότι επικεφαλής της ελληνικής πλευράς θα είναι ο πρέσβης Παύλος Αποστολίδης ενώ η αντιπροσωπεία, που αναμένεται να διεξαγάγει τις συνομιλίες εξ ονόματος της Τουρκίας, θα έχει επικεφαλής τον πρέσβη Τσαγατάι Ερτζίγες, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας, Αεροπλοΐας και Συνόρων του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ερντογάν, της Άνγκελα Μέρκελ και του Σαρλ Μισέλ.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε, μετά την τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Άνγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Επικοινωνιών, στην τριμερή σύνοδο συζητήθηκαν διεξοδικά οι σχέσεις της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δίνει πάντα έμφαση στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις παρ’ όλες τις προκλήσεις, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται αμοιβαία μέτρα για να διατηρηθεί η δυναμική που έχει επιτευχθεί στη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερντογάν: Περιφερειακή διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων

Ο Ερντογάν επισήμανε στη Γερμανίδα καγκελάριο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και εκτιμά τις προσπάθειες της Γερμανίας για διαμεσολάβηση. Μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι οι κινήσεις που κάνει η Ελλάδα από δω και στο εξής θα καθορίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι μια περιφερειακή διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της τουρκοκυπριακής πλευράς, θα ωφελήσει όλα τα μέρη και θα οδηγήσει σε εποικοδομητικές αποφάσεις. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Χουλουσί Ακάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments