Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ομόνοια: 2-0

Ολυμπιακός – Ομόνοια: 2-0
Ολυμπιακός - Ομόνοια: Έκανε το πρώτο βήμα για τα «αστέρια» η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Με γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά στο 69′, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 92′, ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, νικώντας με 2-0 την Ομόνοια στον πρώτο αγώνα των play offs. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ βοήθησαν ξανά και οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη στιγμή μπήκε στο ματς με στόχο να δημιουργήσει, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.  Στο 45’+1′ του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Μαρτίνς μπορεί να είχε ανοίξει το σκορ αν το σουτ στην κίνηση του Κώστα Φορτούνη μέσα από την περιοχή από ωραία μπαλιά του Βαλμπουενά, δεν κατέληγε λίγο άουτ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έκανε αμέσως αλλαγές στο ημίχρονο, αλλά όταν το πραγματοποίησε με Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί, για άλλη μια φορά έβγαλε λαγό… από το καπέλο του. Ο Ραντζέλοβιτς κέρδισε το πέναλτι από τον Λέτσιακς που χρησιμοποίησε το χέρι του για να καπακώσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αφού στη μονομαχία των δύο έπεσε κάτω. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά που δεν λάθεψε στο 69ο λεπτό.

Νωρίτερα, από μια ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες. Στο 51′ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια, το σουτ του Ντούρις από κοντά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ είχε προηγηθεί ωραία ενέργεια και πάσα του Λέτσιακς.

Δευτερόλεπτα πριν το γκολ, 67′ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία. Ο Ελ Αραμπί σηκώθηκε αφύλαχτος, έπιασε την κεφαλιά από σέντρα του Ραφίνια, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 77′ εντυπωσιακή ενέργεια και γύρισμα έκανε ο Ραντζέλοβιτς, ο Ελ Αραμπί έκανε πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Στο 80′ ο Μαροκινός άσος έχασε και άλλη ευκαιρία. αφού τεράστια απόκρουση έκανε ο Φαμπιάνο σε κεφαλιά του. Είχε προηγηθεί σέντρα του Βαλμπουενά.

Στο 92′, όμως, ήταν η στιγμή που ο επιθετικός του Ολυμπιακού πανηγύρισε. Έκανε φοβερό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Φαμπιάνο. Μια καταπληκτική εκτέλεση από τον Μαροκινό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Χολέμπας- Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνης (59′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (59′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76′ Εμβιλά).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χουμπότσαν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς- Μποτεάκ (87′ Λοΐζου), Γκόμεθ, Γκόμες, Παπουλής (81′ Ασαντέ), Σένε (46′ Ντούρις), Τιάγκο.

Δείτε τα γκολ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments