Ειδήσεις

Θεοδωρικάκος Καρδίτσα: Πιστώθηκαν στο ταμείο του δήμου τα 4 εκατομμύρια

Θεοδωρικάκος Καρδίτσα: Πιστώθηκαν στο ταμείο του δήμου τα 4 εκατομμύρια
Θεοδωρικάκος Καρδίτσα: Το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει η κυβέρνηση στο δήμο της Καρδίτσας που επλήγει από την κακοκαιρία Ιανός.

Τα όσα αντίκρισε κατά την επίσκεψή του στην πληγείσα, από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, Καρδίτσα σολίασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μιλώντας στον ANT1 o κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Είδα θλίψη και απόγνωση γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».

Παράλληλα τόνισε πως διατίθενται 4 εκατομμύρια ευρώ άμεσα στο δήμο Καρδίτσας.

«Έχουν ήδη πιστωθεί στο ταμείο του δήμου. Από εδώ και πέρα είναι δουλειά του να διατεθούν στις οικογένειες. Αυτό το τριήμερο οι πολίτες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους», είπε και ζήτησε χωρίς γραφειοκρατία να δοθούν στους πολίτες τα χρήματα. «Εμείς είπαμε στον δήμο Καρδίτσας: δώστε τα χρήματα πριν τελειώσει η καταγραφή των ζημιών».

Αναφορικά με τον κορωνοϊό ανέφερε πως «είναι μια τεράστια απειλή και δεν έχουμε περιθώριο να την υποτιμήσουμε. Μπορεί να μας πάει πολύ πίσω». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των σχολείων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια από τη συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και των παιδιών, ενώ για τις καταλήψεις σημείωσε ότι με αυτές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. «Το κλειστό σχολείο είναι κακό σχολείο», σημείωσε. Όσον αφορά στις μάσκες, τόνισε ότι δεν είναι ατομικό είδος προστασίας. «Με τη μάσκα προστατεύεις όλη την κοινωνία. Σημασία έχει να εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας» κατέληξε.

Για την υπόθεση με τις μάσκες στα σχολεία ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να υποστηρίξει την Αυτοδιοίκηση και να δώσει δωρεάν μάσκες σε όλα τα παιδιά.

«Έπραξε ολόσωστα, γιατί ορισμένοι ανακάλυψαν αμαρτίες κρατισμού και διάφορα άλλα. Η μάσκα στην παρούσα φάση που ζούμε είναι μέσον προστασίας του συνόλου της κοινωνίας. Δεν είναι ατομικό είδος προστασίας. Ο καθένα φορώντας μάσκα προστατεύει όλους τους άλλους. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η μάσκα είναι απαραίτητη για την προστασία όλων μας, φυσικά είναι και είδος ατομικής ευθύνης. Η ατομική και η συλλογική ευθύνη σε αυτήν την περίπτωση πηγαίνουν μαζί. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε, έγκαιρα, τα χρήματα στην ΚΕΔΕ, η οποία λειτούργησε πολύ γρήγορα και με διαφάνεια. Η αστοχία υπήρξε από την πλευρά της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που έδωσε λάθος διαστάσεις. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως κατανοώ ότι δεν μπορούσε η ΚΕΔΕ να αγνοήσει αυτές τις διαστάσεις, γιατί αν το είχε κάνει, σήμερα, θα ήταν υπόλογη για παράβαση καθήκοντος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments