Πως Να

Taxisnet ΕΝΦΙΑ: Πώς να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό για το 2020

Taxisnet ΕΝΦΙΑ: Πώς να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό για το 2020
Taxisnet ΕΝΦΙΑ: Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα.

Σήμερα Παρασκευή (25 Σεπτεμβρίου), αναρτώνται στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους λογαριασμούς 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους αρμόδιους, ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα υπολογιστεί, για όλους τους υπόχρεους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και ο ΕΝΦΙΑ του 2019. Οπότε, οι παραλήπτες των εκκαθαριστικών, στη συντριπτική τους πλειονότητα, οφείλουν να πληρώσουν τα ίδια ποσά που εκλήθησαν να καταβάλουν και πέρυσι.

Πώς να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020 από το Taxisnet

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει να:

  • Συνδεθούν στην ΑΑΔΕ με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  • Επιλέξουν το τρέχον έτος (2020).
  • Πάνε την καρτέλα «Πιστοποιητικά» και από τις διαθέσιμες ενέργειες να πατήσουν στην έκδοση νέου πιστοποιητικού.
  • Διαλέξουν τη χρήση και να πληκτρολογήσουν τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό. Να αναφέρουμε πως για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
  • Κάνουν κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
  • Διαλέξουν έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

Οι φορολογούμενοι θα  αρχίσουν να λαμβάνουν το «ραβασάκι» με τον ΕΝΦΙΑ από αργά το απόγευμα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς η ανάρτηση θέλει χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Γιατί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ καθυστέρησαν να αναρτηθούν;

Έτσι, λοιπόν, έφτασε η μέρα που οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν με τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ να αναρτώνται στο Taxisnet. Οι 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη δεύτερη δόση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ καθυστέρησαν να αναρτηθούν διότι θα πρέπει να υπολογιστεί από το υπουργείο Οικονομικών αφενός η κατάργηση του φόρου σε 28 μικρά νησιά της χώρας, όπως ανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και επιπλέον να επανυπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ σε 16 περιοχές της χώρας στις οποίες άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες με απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments