Ελλάδα

Σοκ του WeTransfer με την ελληνική γραφειοκρατία: «Ας τους πει κάποιος για εμάς» [pic]

Σοκ του WeTransfer με την ελληνική γραφειοκρατία: «Ας τους πει κάποιος για εμάς» [pic]
WeTransfer: Στο ... ψιλό πήρε η ψηφιακή πλατφόρμα το ελληνικό δημόσιο.

Η εικόνα του φορτηγού που μεταφέρει στην καρότσα του αμέτρητους φακέλους φορολογουμένων από τη ΔΟΥ Αχαρνών στη ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Πρώτα από όλα στους Έλληνες πολίτες που ζουν την γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση. Ωστόσο υπήρξαν και «αντιδράσεις» από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Η ψηφιακή πλατφόρμα WeTransfer σχολίασε ειρωνικά την εικόνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι υπηρεσίες της θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα.

Η Ελλάδα παραμένει με διαφορά η χώρα-πρωταθλήτρια της Ευρώπης στον συγκεκριμένο τομέα και παράλληλα, φυσικά (είναι αλληλένδετα αυτά), πολύ χαμηλά στις ψηφιακές υπηρεσίες μεταξύ των 28 της ΕΕ, όντας στην 26η θέση.

Και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την παρακάτω, απίστευτη φωτογραφία, που σόκαρε ακόμη και το WeTransfer -από τις πιο εύχρηστες και βολικές υπηρεσίες για την αποστολή μεγάλων αρχείων, για όσους δεν γνωρίζουν. Ο επίσημος λογαριασμός του WeTransfer, λοιπόν, εντόπισε τη φωτογραφία και μεταφράζοντας τη λεζάντα στο Google Translate, κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, γράφοντας το εξής επικό: «Ας τους πει κάποιος για εμάς»!

Λίγα λόγια για το WeTransfer

Μερικές φορές, ίσως χρειαστεί να στείλετε πολύ μεγάλα αρχεία σε κάποιον, αλλά ο κανονικός σας λογαριασμός e-mail δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλα μεγέθη αρχείων.

Εκεί μπορούν να βοηθήσουν οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το DropBox ή το Google Drive – η οποία απαιτεί από εσάς να συνδεθείτε, να ανεβάσετε το αρχείο και, στη συνέχεια, να μοιραστείτε το αρχείο – μπορείτε να ακολουθήσετε τη γρήγορη, χωρίς προβλήματα χρήση του WeTransfer .

Πώς λειτουργεί το WeTransfer;

Το WeTransfer είναι η κοινή χρήση αρχείων με τον απλούστερο τρόπο. Λειτουργεί σαν ο λογαριασμός σας e-mail να υποστηρίζει αυτά τα μεγάλα μεγέθη αρχείων – πληκτρολογείτε τη διεύθυνση e-mail σας και τη διεύθυνση e-mail του παραλήπτη, προσθέστε ένα μήνυμα, επισυνάψτε το αρχείο και στείλτε.

Για τη βασική (και δωρεάν) υπηρεσία WeTransfer, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό. Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία έως 2 GB, τα οποία είναι αρκετή χωρητικότητα για να στείλετε ένα σωρό φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, μερικά βίντεο αξιοπρεπούς μεγέθους, σχεδόν οτιδήποτε. Ο παραλήπτης λαμβάνει ένα e-mail με έναν σύνδεσμο για να κατεβάσει το αρχείο και – άμεσα! – μόλις στείλατε ένα τεράστιο αρχείο που διαφορετικά θα είχε πνιγεί στον πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η WeTransfer ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία της είναι ασφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο εσείς και ο παραλήπτης σας έχετε πρόσβαση στα αρχεία που μεταφέρετε, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί ο λόγος τους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, να είστε προσεκτικοί σε ότι στέλνετε.

Μερικές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud έχουν παραβιαστεί στο παρελθόν. Ευτυχώς, το WeTransfer αποθηκεύει τα αρχεία σας στους διακομιστές του μόνο για επτά ημέρες, οπότε το παράθυρο ευκαιρίας για να παραβιαστούν τα αρχεία σας είναι μικρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments