Τεχνολογία

Twitter πείραμα: Θα ζητά από όλους τους χρήστες να διαβάζουν τα άρθρα που πρόκειται να κάνουν retweet

Twitter πείραμα: Θα ζητά από όλους τους χρήστες να διαβάζουν τα άρθρα που πρόκειται να κάνουν retweet
Twitter πείραμα: Γιατί σημασία δεν έχει μόνο ο τίτλος αλλά και το τι γράφει μέσα.

Ένα από τα καλοκαιρινά πειράματα του Twitter, για να κάνει τους ανθρώπους να διαβάζουν τα άρθρα πριν από την αναδημοσίευσή τους, θα κυκλοφορήσει «πολύ σύντομα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, το Twitter ανακοίνωσε το πείραμα τον Ιούνιο σε μια προσπάθεια «προώθησης ενημερωμένης συζήτησης», ως ένα από τα λίγα έργα για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει το τμήμα που έχει αναλάβει το πείραμα, το «Twitter Communications», οι άνθρωποι άνοιξαν άρθρα σαράντα τοις εκατό (40%) πιο συχνά αφού τους ζητήθηκε. Η επόμενη φάση λοιπόν, σχετίζεται με το να ελαχιστοποιήσει τα μηνύματα ώθησης για διάβασμα των άρθρων αλλά σκοπεύει να παρέχει αυτή την «υπηρεσία» σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Ο Taylor Hatmaker της TechCrunch γράφει ότι αυτό που προσπαθεί να κάνει το Twitter είναι να αντιμετωπίσει την τοξικότητα που προκαλούν τα social media αφού σύμφωνα με το Twitter, το πείραμα ήταν επιτυχημένο με περίπου 40% περισσότερους χρήστες να κάνουν κλικ στο άρθρο και να το διαβάζουν μετά την ειδοποίηση και προτού το αναδημοσιεύσουν σε retweet.

Μάλιστα, οι χρήστες που διάβασαν το άρθρο πριν να το μοιραστούν αυξήθηκαν κατά 33% και μερικοί από αυτούς αποφάσισαν να μην το μοιραστούν καθόλου αφού το είχαν διαβάσει. «Μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή αλλά τέτοια βήματα, και ιδανικά πολύ μεγαλύτερα, θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για τη βελτίωση του τοπίου των κοινωνικών μέσων σε κάτι λιγότερο τοξικό και αντιδραστικό. Άλλες προτροπές στο Twitter και το Instagram προειδοποιούν τους χρήστες προτού μοιραστούν περιεχόμενο που θα μπορούσε να είναι επιβλαβές ή προσβλητικό», αναφέρει ο Taylor Hatmaker.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments