Ελλάδα

Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Μάσκες παντού και τηλεργασία για να σταματήσει η διασπορά

Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Μάσκες παντού και τηλεργασία για να σταματήσει η διασπορά
Μανώλης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ορισμένες κινήσεις για να πειστεί ο κόσμος και να πέσουν τα κρούσματα.

Τον τελευταίο καιρό η Αττική έχει χτυπήσει “κόκκινο”. Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού έχει επίκεντρο την Αττική και περισσότερο το κέντρο της Αθήνας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς ο χειμώνας πλησιάσει και δεν αργεί η εποχή που ο κόσμος θα συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους. Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές ότι δεν μπορούμε να πάμε στον χειμώνα με τόσο ανεβασμένα νούμερα κρουσμάτων γιατί τότε μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση. Κάποιοι αποδίδουν την αύξηση στην κυβερνητική ανεπάρκεια και άλλοι στην χαλάρωση των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Μανώλης Δερμιτζάκης πιστεύει ότι πλέον έχει χαθεί η επαφή της κυβέρνησης με τους πολίτες. «Χάθηκε η επαφή με όσους παίρνουν τις αποφάσεις με όσους πρέπει να τις στηρίξουν. Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει μικροδιαχείριση. Η πολιτική έπρεπε να είναι μεγαλύτερη» είπε χαρακτηριστικά στο Open TV. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται από πολιτικούς και επιστήμονες. «Ο πολίτης μπερδεύεται με τις διαφορετικές απόψεις» για αυτό θεωρεί ότι πρέπει «Να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από τους ειδικούς».

Τα δυο μέτρα που πρέπει να παρθούν

Στη συνέχεια ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης εξέφρασε την άποψη του σχετικά με το τι μπορεί να γίνει να για μειωθούν σημαντικά τα κρούσματα. Ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισήμανε ότι υπάρχουν δυο μέτρα που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το ένα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και η υποχρεωτική τηλεργασία.

«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Η Αθήνα δεν έχει ελεγχθεί ακόμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό θανάτων σε σχέση με τα κρούσματα. Πρέπει να μειώσουμε πολύ σοβαρά τα κρούσματα. Δεν είναι λύση το να απαγορεύουμε δραστηριότητες. Πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με λιγότερα κρούσματα».

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 218 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments