Πολιτική

Κοντοζαμάνης σύστημα υγείας: «Προχωρούν 1.200 προσλήψεις»

Κοντοζαμάνης σύστημα υγείας: «Προχωρούν 1.200 προσλήψεις»
Κοντοζαμάνης σύστημα υγείας: Στις αντοχές του συστήματος υγείας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Υγείας.

Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται στα όριά του λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αυτό διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Παράλληλα, τόνισε πως προχωρούν 1.200 προσλήψεις προσωπικού. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός τόνισε: “Προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο σενάριο. Όντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και το σύστημα υγείας δέχεται πίεση στην Αττική αλλά αναδιατάσσουμε τις δυνάμεις μας για να αντέξουμε».

«Αυξήσαμε τις απλές κλίνες για κορωνοϊό, αυξήσαμε τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουμε προχωρήσει σε προσλήψεις για πάνω 6.200 προσωπικό ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 2.000. Έχουμε αντοχές, δεν είμαστε στα όριά μας».

Στη συνέχεια ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι «ολοκληρώνονται 1.200 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Προκηρύξαμε και 400 θέσεις γιατρών, 185 εκ των οποίων για ΜΕΘ. Εντός του Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις. Στο ΦΕΚ έχουν ήδη δημοσιευτεί οι προσλήψεις γιατρών. Υπάρχει και ένας προγραμματισμός για τα επόμενα έτη. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένα κύμα συνταξιοδότησης στο σύστημα υγείας». Για τα τεστ κορωνοϊού προανήγγειλε ότι «θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο» ενώ για τις εικόνες στις πλατείες σημείωσε ότι «αν ο κόσμος δεν συμμορφωθεί θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι θέμα συμπεριφοράς απέναντι στον ιό».

Σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινά σήμερα είπε ότι «έχουμε εξασφαλίζει περισσότερες δόσεις σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψουμε με επάρκεια τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί».

Σημειώνεται, ότι το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το εμβόλιο στις 2:00 το μεσημέρι. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσουν τις ευπαθείς ομάδες που θα πρέπει να λάβουν το εμβόλιο κατά προτεραιότητα, αλλά και τις ειδικές οδηγίες που θα πρέπει να ισχύσουν φέτος σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού. Η χορήγηση του εμβολίου θα ξεκινήσει μετά τις 15 Οκτωβρίου ενώ για τη δωρεάν χορήγησή του θα απαιτείται απαραιτήτως η προσκόμιση ηλεκτρονικής συνταγής στον φαρμακοποιό.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η χώρα μας, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, θα παραλάβει φέτος επιπλέον 1.200.000 αντιγριπικά εμβόλια σε σχέση με πέρυσι, έτσι συνολικά αναμένεται να διατεθούν στους Έλληνες πολίτες περίπου 4.200.000 δόσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, δεν θα πρέπει να σπεύσουν οι πολίτες να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο από τις πρώτες μέρες που αυτό θα διατεθεί στα φαρμακεία, αλλά όσο το δυνατόν πιο αργά. Όπως είπε, «η έξαρση της εποχικής γρίπης στη χώρα μας παρουσιάζει εμφανίζεται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολα θα χτίσουμε τοίχος ανοσίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments