Πολιτική

Μητσοτάκης Πομπέο: Οι πρώτες εικόνες από το γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά

Μητσοτάκης Πομπέο: Οι πρώτες εικόνες από το γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά
Μητσοτάκης Πομπέο: Σε φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο άνδρες να συζητούν σε φιλικό κλίμα αρχικά έξω από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στο τραπέζι, το κέντρο του οποίου κοσμεί μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση.

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Σε φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο άνδρες να συζητούν σε φιλικό κλίμα αρχικά έξω από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στο τραπέζι, το κέντρο του οποίου κοσμεί μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι δύο άνδρες Μάικ Πομπέο και Κυριάκος Μητσοτάκης πριν μπουν στο σπίτι του πρωθυπουργού, ενώ τους βλέπουμε και να γευματίζουν, συζητώντας σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα.

Στο γεύμα εργασίας συμμετέχουν επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν παραδοσιακά κρητικά ορεκτικά, Καλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα, Ντολμαδάκια με ρύζι και αρωματικά, Χωριάτικη σαλάτα, Γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, Κέικ σοκολάτας ρολό και καφές.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αμρικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, πραγματοποίησαν κοινή επίσκεψη στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη. Εκεί ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στην ελληνική φρεγάτα ΜΕΚΟ “Σαλαμίς” και στα αμερικανικά ταχύπλοα σκάφη CCM (Combat Craft Medium) που βρίσκονται στη ναυτική βάση στο Μαράθι. Ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση στην 115 Πτέρυγας Μάχης.

Τους κ. Μητσοτάκη και Πομπέο, υποδέχθηκαν στις 10.00 το πρωί εκπρόσωποι από την στρατιωτική ηγεσία των δύο βάσεων και έγινε ενημέρωση στην πίστα της αμερικανικής βάσης (NSA), παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού ‘Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή. Παρόντες από την αμερικανική πλευρά ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ανώτεροι αξιωματικοί των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο επισκέφθηκαν τη Ναυτική Βάση στο Μαράθι όπου ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που έχουν τα ταχύπλοα CCM (Combat Craft Medium),τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις. Λίγα λεπτά αργότερα, σε κοντινό σημείο της βάσης, ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής φρεγάτας ΜΕΚΟ “Σαλαμίς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments