Διεθνή

Έλον Μασκ: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο του κορωνοϊού»

Έλον Μασκ: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο του κορωνοϊού»
Έλον Μασκ: Στη δήλωση πως ούτε αυτός αλλά ούτε και η οικογένειά του θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, όταν αυτό κυκλοφορήσει, προχώρησε ο μεγιστάνας της τεχνολογίας.

Δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ο Έλον Μασκ. Το ίδιο και η οικογένεια του. Αυτό δήλωσε ο μεγιστάνας της τεχνολογίας σε συνέντευξη που παραχώρησε. Μιλώντας στο podcast της Κάρα Σουίσερ, ο Έλον Μασκ εξήγησε πως ο λόγος που δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί είναι γιατί τόσο ο ίδιος όσο και οι δικού του άνθρωποι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα, επανέλαβε την άποψή του για τα lockdowns, λέγοντας πως “δεν έκαναν καλό στο γενικότερο σύνολο”.

«Αυτή δεν είναι μια win-win κατάσταση. Έχει μειώσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα όλο αυτό το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, επέκρινε τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων χαρακτηρίζοντας τα ως «de facto κατ’ οίκον περιορισμό». Στη συνέχεια σημείωσε ότι πιστεύει πως μόνο άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια από τη νόσο COVID-19, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα. Ερωτώμενος αν σκέφτεται το ρίσκο που υπάρχει για τους εργαζόμενούς του και τις οικογένειές τους και το ενδεχόμενο κάποιος να αρρωστήσει και να πεθάνει, ο Μασκ αποκρίθηκε: “Όλοι πεθαίνουν”.

Επίσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του απείλησε να μηνύσει τη κομητεία της Καλιφόρνια που απαγόρευσε στην Tesla, να λειτουργήσει ένα εργοστάσιό της κατά της διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. “Τόσο η Tesla όσο και η SpaceX δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους” είπε ο μεγιστάνας και επιτέθηκε ευθέως στον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει πως συγχέει πεδία εξειδίκευσης, λέγοντας: «Η Tesla κατασκευάζει τις μηχανές εμβολίων για την CureVac. Ο Γκέιτς είπε κάτι για εμένα χωρίς να ξέρει τι έκανα. Κατασκευάζουμε πραγματικά τα μηχανήματα εμβολίων για την CureVac, δηλαδή για την εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του Έλον Μασκ εδώ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments