Video

Μάχη του καπετάνιου με τα κύματα για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Κιμώλου

Μάχη του καπετάνιου με τα κύματα για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Κιμώλου
Μετά τον Άγιο Νικόλα στο πλοίο υπάρχει μόνο ο καπετάνιος έλεγαν οι παλιοί ναυτικοί.

Ένα βίντεο από την Κίμωλο δείχνει τις προσπάθειες του καπετάνιου να δέσει στο λιμάνι το βαπόρι με τα κύματα να χτυπούν λυσσαλέα το πλοίο. Είναι αλήθεια πως η δουλειά του καπετάνιου στις ελληνικές θάλασσες είναι αρκετά δύσκολη όταν έρχεται αντιμέτωπος με τη φουσκωμένη θάλασσα προσπαθώντας να αγκυροβολήσει σε κάποιο λιμάνι. Όπως αναφέρει το cyclades.gr μετά το θεό, στο βαπόρι υπάρχει μόνο ο καπετάνιος, έτσι έλεγαν οι παλιοί ναυτικοί.

Και με αφορμή τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, ανέσυραν από το αρχείο τους ένα απίστευτα μοναδικό υλικό, που πραγματικά προκαλεί σοκ και φανερώνει τις αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων. Το παρακάτω βίντεο είναι από το Μάρτιο του 2013, όταν χρειάστηκε ο επί του πλοίου θεός, που ακούει στο όνομα καπετάν Ισίδωρος Λιγνός, με χειρουργική ακρίβεια να δέσει με οριακή ασφάλεια το πλοίο στην Ψάθη της Κιμώλου.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, πλήρωμα, ναυτικούς, καβοδέτες και επιβάτες, που με αυταπάρνηση και ζήλο συνεχίζουν να εξυπηρετούν την ελληνική μας ακτοπλοΐα και βρίσκονται κοντά στα νησιά μας! Κίμωλος, Μάρτιος 2013, για να μη ξεχνάμε και να θυμόμαστε αυτούς τους ήρωες

Gepostet von cyclades24.gr am Dienstag, 29. September 2020

Ο Ισίδωρος Λιγνός, ένας εξαιρετικός καπετάνιος που ξέρει απέξω και ανακατωτά αυτά τα λιμάνια ακόμα και με δυνατούς ανέμους! Τότε, η όλη επιχείρηση αποβίβασης – επιβίβασης επιβατών και αυτοκινήτων κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά υπό εφιαλτικές συνθήκες. Βουνό η θάλασσα της σοροκάδας, έρχονταν ολοζώντανη από το πέλαγος και σάρωνε την παραλία της Ψάθης. Ο «Κοραής» χοροπηδούσε, σε απόσταση αναπνοής από το μώλο. Εκεί παιζόταν ένα άλλο θρίλερ. Καβοδέτες, λιμενικοί και απλοί πολίτες έδωσαν περίσσευμα ψυχής για να πιάσουν το βιλάι και να περάσουν τους κάβους στις μπίντες, κολυμπώντας πάνω στο μώλο, μούσκεμα από την κορυφή ως τα νύχια. Το παράτολμο εγχείρημα του καπετάνιου του «Κοραή» ταξίδεψε όπου φθάνει η δύναμη των sites και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους, πλήρωμα, ναυτικούς, καβοδέτες και επιβάτες, που με αυταπάρνηση και ζήλο συνεχίζουν να εξυπηρετούν την ελληνική μας ακτοπλοΐα και βρίσκονται κοντά στα νησιά μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments