Διεθνή

Κορωνοϊός Ρωσία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εμβολιασμού του Sputnik V

Κορωνοϊός Ρωσία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εμβολιασμού του Sputnik V
Κορωνοϊός Ρωσία: Περίπου 9.000 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Ρωσία, ο μεγαλύτερος που έχει ανακοινωθεί από τις 12 Ιουνίου.

Καλπάζει ο κορωνοϊός και στη Ρωσία. Η χώρα σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αγγίζοντας τους 9.000 νοσούντες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε 8.945 νέα κρούσματα σήμερα, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τις 12 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα στο 1.185.231.  Μόνο στη Μόσχα, επίκεντρο της επιδημίας, εντοπίστηκαν 2.424 νέα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό άλλοι 169 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 20.891.

Την ίδια ώρα, η επιστημονική κοινότητα ελπίζει στο εμβόλιο που σώσει την ανθρωπότητα από τον ιό αυτό. Οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου υποψηφίου εμβολίου της Ρωσίας, το EpiVacCorona ολοκληρώθηκαν και έτσι το σκεύασμα μπαίνει πλέον στη «φάση τρία». Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία πνευματικής ιδιοκτησίας, ανακοίνωσε ότι «το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector πήρε την άδεια για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε». Το Ινστιτούτο Vector πήρε την άδεια για έναρξη κλινικών δοκιμών του εμβολίου του σε εθελοντές από το ρωσικό υπουργείο Υγείας στις 24 Ιουλίου και ο πρώτος εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου. Η τελική ομάδα εθελοντών -αποτελούμενη από 20 άτομα- που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εμβολιασμού του Sputnik V.

Συγχρόνως, οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές για το πρώτο ρωσικό εμβόλιο, το Sputnik V, έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τη δεύτερη δόση. Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μόσχας, Αναστασία Ρακόβα «έξι συμμετέχοντες στις δοκιμές έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού».  «Το Sputnik V είναι εμβόλιο δύο δόσεων και ο δεύτερος εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης που λαμβάνεται μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, που έχουν λάβει περισσότεροι από 5.700 άτομα, διαπιστώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (σ.σ. εκείνων που έχουν εμβολιαστεί) αισθάνονται καλά» τόνισε η Ρακόβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments