Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητα τα αιτήματα των μαθητών

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητα τα αιτήματα των μαθητών
ΣΥΡΙΖΑ: Από την Κουμουνδούρου τάσσονται στο πλευρό των μαθητών, ενώ υποστηρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που στηρίχθηκε στους αρνητές της μάσκας.

Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους το πρωί Πέμπτης δηλώνοντας την αντίθεση τους για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα το σχολείων. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών καθώς τα αιτήματα τους είναι λογικά και αυτονόητα. “Οι μαθητές ζητούν ένα σχολείο με ασφάλεια, ζητούν να μην είναι 27 άτομα ανά τμήμα, ζητούν να γίνουν προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας, καθηγητές και δασκάλους. Αυτά είναι αυτονόητα αιτήματα και είναι ευθύνη κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να είναι αυτή τη στιγμή στο πλάι των μαθητών», τονίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα δεν μένει ασχολίαστη η στάση της Νίκης Κεραμέως που αντί να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους μαθητές, σκληραίνει τη στάση της και αποκλείει μαθητές από την τηλεκπαίδευση.

«Το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως απειλεί τα παιδιά, λέγοντας ότι θα κάνουν μαθήματα στις αργίες, χωρίς να λέει πώς θα λύσει τα προβλήματα των σχολείων, δείχνει σημάδια αποσταθεροποίησης για την κυβέρνηση.» Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου αναδείκνυαν τα όσα είπε χθες σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ Θεόδωρος Τσούχλος, υποστηρίζοντας ότι «η κ. Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων.» «Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι, για πρώτη φορά γίνονται καταλήψεις με ομογενοποιημένα αιτήματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ διαμηνύοντας προς κάθε πλευρά πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών».

Η Νέα Δημοκρατία στηρίχθηκε από τους αρνητές της μάσκας

Τη σκληρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξαπέλυσε επίθεση τονίζοντας ότι “η αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη. Μας έλεγε τόσο καιρό ότι διέθεσε 24 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ τελικά σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διέθεσε μόλις 4,6 δισεκ. ευρώ». Κατηγόρησε μάλιστα την υπουργό Παιδείας ότι «έξι μήνες είχε να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά πέταγε χαρταετό» ενώ επανέλαβε την κριτική του για τις προσλήψεις 20.000 λιγότερων αναπληρωτών σε σχέση με πέρυσι αμφισβητώντας τα σχετικά στοιχεία που διακινήθηκαν εκ μέρους της ΝΔ, αλλά και για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

«Η θεωρία της ΝΔ περί μαθητών αρνητών της μάσκας κατέρρευσε εκκωφαντικά στη μαθητική πορεία όπου όλοι φορούσαν μάσκες, ωστόσο επεσήμαναν ότι δεν αρκεί. Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που γνωρίζει καλά τους αρνητές της μάσκας, η ΝΔ ήταν που συναντήθηκε μαζί τους στις διαδηλώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που διέδιδε μέχρι και στη βουλή θεωρίες συνωμοσίας όταν υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε Μακεδονικό με τις συντάξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments