Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η λίστα των νεκρών – Κατέληξαν άλλες δύο γυναίκες

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η λίστα των νεκρών – Κατέληξαν άλλες δύο γυναίκες
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας στη χώρα. Δύο γυναίκες κατέληξαν σε ΑΧΕΠΑ και Σωτηρία.

Μεγαλώνει, δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό άλλες δύο γυναίκες κατέληξαν στο ΑΧΕΠΑ και στο Σωτηρία.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης υπέκυψε μια 49χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα. Στο Νοσοκομείο Σωτηρία κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και μια 90χρονη, που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, οι νεκροί πλέον φτάνουν τους 402.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός διασωληνωμένων στις ΜΕΘ της χώρας, ενώ χθες ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι εντοπίστηκαν 460 κρούσματα, με την πλειονότητά τους να είναι στην Αττική. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ανέφερε χθες 2 Οκτωρβίου: «Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 (σ.σ. άλλοι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους από την ώρα της ανακοίνωσης) θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Θετικός στον ιό τραυματιοφορέας στο ΚΑΤ

Θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Αυτή η εξέλιξη σήμανε συναγερμό με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και να ξεκινήσει η ιχνηλασία σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β’ ορόφου που είχαν επαφές με τον συγκεκριμένο τραυματιοφορέα. Πάρθηκαν δείγματα από 100 άτομα, από προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων. Αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου. Το νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες της εφημερίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments