Ελλάδα

Σύψας κορωνοϊός: Οι πανδημίες κρατούν 1,5 με 2 χρόνια – Κανείς δεν ξεμπερδεύει εύκολα

Σύψας κορωνοϊός: Οι πανδημίες κρατούν 1,5 με 2 χρόνια – Κανείς δεν ξεμπερδεύει εύκολα
Σύψας κορωνοϊός: Για τα δύσκολα που είναι μπροστά μας μίλησε ο λοιμωξιολόγος, σημειώνοντας πως η εξάπλωση του ιού στην Αττική πρέπει να ανακοπεί τώρα.

Ο Νίκος Σύψας μίλησε για την πορεία της επιδημίας και ξεκαθάρισε ότι η εικόνα ιδίως της Αττικής δεν μας αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία. Συνέστησε για άλλη μια φορά να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις, ενώ τόνισε πως τα μέτρα που πάρθηκαν είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ αν χρειαστεί υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορούν να ληφθούν. Όσο για το πότε θα μπορούμε να πούμε ότι η επιδημία είναι πίσω μας, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι κανείς δεν «ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία, καθώς αυτές κρατούν 1,5 με 2 χρόνια».

Ο λοιμωξιολόγος, τόνισε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου παρατηρείται «η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση» λέγοντας ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο». Πώς θα το κάνουμε αυτό; «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα».

Η επιδημία να καμφθεί τώρα πριν να είναι αργά

Ωστόσο, ο καθηγητής, που ως συνήθως στα λεγόμενά του δεν προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία πριν είναι αργά».

Ο κ. Σύψας τόνισε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή… θέληση, λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους». Ξεκαθάρισε όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

Για τον Ντόναλντ Τραμπ που διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό είπε πως «ο ιός δεν κοιτά προέδρους, αλλά ευάλωτους ανθρώπους.

Ικανοποιημένος ο Νίκος Σύψας από την κατάσταση στα σχολεία – Καλύτερη η εικόνα στα ΜΜΜ

Για τα σχολεία είπε: «Είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση. Ο βασικός όγκος των σχολείων λειτουργεί.

Για τα Μέσα Μεταφοράς τόνισε: «Δεν ήταν καλή η κατάσταση, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. Ελπίζω να έχουμε πρόοδο.

Κλείνοντας κατέστησε σαφές ότι ο κορονοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό… «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» είπε και έστειλε μήνυμα για το μέλλον λέγοντας πως «μέχρι την Ανοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα…»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments