Πως Να

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα
Ψάρι στη σχάρα: Το μαγείρεμά του συχνά είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο θα φανταζόταν κανείς, καθώς είναι πολύ εύκολο να κολλήσει στη σχάρα.

Το ψάρι είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, υψηλής διατροφικής αξίας και νόστιμη αλλά μπελαλίδικη στο μαγείρεμα γιατί όσο ωραίο μπορεί να είναι το εν λόγω πιάτο, άλλη τόση κούραση κρύβει η προετοιμασία του ως προς το μαγείρεμά του.

Και αν αφήσουμε στην άκρη τις μυρωδιές, η μεγαλύτερη δυσκολία που παρουσιάζει το ψήσιμο του ψαριού είναι το πώς θα καταφέρετε να το βγάλετε… αλώβητο από τη σχάρα. Για αυτό και υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο ψήσιμο του ψαριού στο σπίτι και σε εκείνου σε ένα καλό εστιατόριο θαλασσινών γιατί είναι προφανές και αναμενόμενο να προτιμούμε το δεύτερο.

Με λεμόνι

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να ψήσετε τα ψάρια σας στη σχάρα αλλά δεν το τολμάτε γιατί ξέρετε πως η πέτσα του θα κολλήσει όλη πάνω σε αυτήν; Αν η απάντηση είναι «πολλές» τότε υπάρχει λύση σε αυτό το μικροπρόβλημα. Σύμφωνα με τη δημοφιλή ιστοσελίδα για tips κάθε είδους, το lifehacker, το μυστικό είναι να τοποθετείτε το ψάρι πάνω από ένα στρώμα φέτες λεμονιού. Έτσι το ψάρι όχι μόνο δεν κολλά στη σχάρα, αλλά αποκτά και υπέροχη γεύση εσπεριδοειδών χάρη στο λεμόνι.

Μάλιστα, το ίδιο κόλπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και όταν ψήνεις το ψάρι στον φούρνο για να μην κολλήσει στο ταψί. Εξάλλου, το ψητό ψάρι είναι μια από εκείνες τις τροφές, που κατατάσσονται στις πρώτες προτιμήσεις των διαιτολόγων όταν πρόκειται για απώλεια κιλών και καύση λίπους αν και το μαγείρεμά του συχνά είναι περισσότερο δύσκολο από όσο θα φανταζόταν κανείς, μιας και είναι πολύ εύκολο να κολλήσει στη σχάρα.

Με μαγιονέζα

Το ψήσιμο του ψαριού αποδεικνύεται δυσκολότερο από όσο νομίζουμε, καθώς αντίθετα από το παχύ κρέας, είναι ευαίσθητο και ντελικάτο. Από την άλλη, σύμφωνα με τις συμβουλές της σεφ Kelli Foster και συγγραφέα πολλών μπεστ σέλερ μαγειρικής, είτε μιλάμε για ολόκληρο ψάρι είτε για φιλέτο, είναι σημαντικό να το αλείψουμε με ένα στρώμα λίπους. Κι ενώ το ελαιόλαδο λειτουργεί εδώ ικανοποιητικά, η ίδια έχει καταλήξει σε κάτι ακόμα αποτελεσματικότερο: τη μαγιονέζα.

«Αλείψτε μαγιονέζα και στις δύο πλευρές και μετά καρυκέψτε το ψάρι πριν το βάλετε στο γκριλ. Η μαγιονέζα όχι μόνο προσκολλάται στο ψάρι πολύ καλά, αλλά κρατά το κρέας του μαλακό και το αποτρέπει από το να κολλήσει στο γκριλ». Κι αν δεν μας αρέσει η μαγιονέζα; «Μην ανησυχείτε», τονίζει, «το ψάρι δεν θα έχει γεύση μαγιονέζας, καθώς η γεύση της δεν είναι ανιχνεύσιμη μετά το μαγείρεμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments