Ελλάδα

Σχολεία καταλήψεις: Οι μαθητές αποφάσισαν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις

Σχολεία καταλήψεις: Οι μαθητές αποφάσισαν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις
Σχολεία καταλήψεις: Η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών κάλεσε τους μαθητές από όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, και συγχρόνως καλούν τους εκπαιδευτικούς να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του μέτρου της τηλεκπαίδευσης.

H συνέλευση της συντονιστής επιτροπής των μαθητών της Αθήνας, αποφάσισε ότι θα συνεχιστούν οι καταλήψεις στα σχολεία. Eιδικότερα, μαθητές από περισσότερα από 180 σχολεία παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπης της Αθήνας, στην Γκράβα, όπου αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Οι μαθητές καλούν τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τις «τηλε – απουσίες», όπως χαρακτηρίζουν και την τηλε- εκπαίδευση στα σχολεία, τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Κάλεσαν επίσης, τους μαθητές από όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οργανωθούν.

Η Συντονιστική θα οργανώσει τηλεδιασκέψεις με άλλες Επιτροπές από την Ελλάδα

  • Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ‪στις 10:00‬ στο μετρό Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».
  • Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 12:00‬ στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

3ωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11πμ από Δευτέρα ως Παρασκευή όταν και τίθεται σε εφαρμογή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα έχει καλέσει τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από τις 11πμ ως τις 2μμ για τις ίδιες ημέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια. Επιπλέον η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή ως απάντηση στη σχετική υπουργική απόφαση και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις

Το υπουργείο Παιδείας, κρίνει ότι τα μέτρα κατά των καταλήψεων έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη «ο διάλογος πρέπει να γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Το παιδί το οποίο είναι στην κατάληψη είναι ένα παιδί που δεν συμμετέχει στη μαθησιακή διαδικασία ή δεν θέλει να γίνει η μαθησιακή διαδικασία. Αυτό είναι το ζήτημα μέχρι τώρα. Όλα τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας ή ο τρόπος αντιμετώπισης των καταλήψεων ήταν τρόπος παιδαγωγικός.

“Ζητήσαμε από τους διευθυντές εκπαίδευσης, τους διευθυντές σχολείων να μιλήσουν με τα παιδιά, σε πολλές περιπτώσεις παρενέβησαν και δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί, έτσι ώστε να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι αιτήματα τα οποία έχουν θέσει περί των ωρών, περί των ελλείψεων, περί του προσωπικού καθαρισμού είναι αιτήματα τα οποία συζητάμε και εξηγούμε, αλλά ουσιαστικά ο διάλογος θα πρέπει να συνεχίσει και με ανοιχτά σχολεία. Είναι δίκαιο για όλους. Από εκεί και πέρα το υπουργείο Παιδείας έπρεπε να διασφαλίσει πρόσβαση στην εκπαίδευση και τα παιδιά τα οποία δεν το επιθυμούν αυτή τη στιγμή, είναι μια πλειοψηφία που δεν συμμετέχει στην κατάληψη, πρέπει όμως να μην χάνει και τις ώρες της» ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments