Τεχνολογία

Twitter: Θα αφαιρεί τις αναρτήσεις που εύχονται στον Τραμπ να πεθάνει

Twitter: Θα αφαιρεί τις αναρτήσεις που εύχονται στον Τραμπ να πεθάνει
Twitter: Η πλατφόρμα ενημερώνει τους χρήστες πως οι ευχές θανάτου τιμωρούνται με αδρανοποίηση του λογαριασμού.

Το Twitter προειδοποιεί πως οι χρήστες του πρέπει να σταματήσουν να εύχονται να πεθάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς με αυτόν τρόπο παραβιάζεται η πολιτική της πλατφόρμας.

Η διάγνωση του προέδρου των ΗΠΑ με κορωνοϊό προκάλεσε ένα «τσουνάμι» από δημοσιεύσεις στα social media, σε μεγάλο ποσοστό κωμικά, ειρωνικά ή και ευθέως υβριστικά για τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία και πολιτικό. Χαρακτηριστικό είναι πως αμέτρητοι χρήστες εύχονται «περαστικά στον κορωνοϊό» αντί για τον πρόεδρο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν διστάζουν να εκφράσουν επωνύμως την επιθυμία τους η νόσος Covid-19 να αποδειχτεί μοιραία για τον 74χρονο Τραμπ.

«Tweet που εύχονται ή ελπίζουν στον θάνατο, τη σοβαρή σωματική βλάβη ή την θανάσιμη ασθένεια για οποιονδήποτε, δεν επιτρέπονται και θα πρέπει να αφαιρεθούν», ξεκαθαρίζει το Twitter. Στον αντίποδα, οι κανόνες του Facebook για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ελαφρώς διαφορετικοί, αφού οι χρήστες μπορούν να ευχηθούν τον θάνατο κάποιου δημόσιου προσώπου στο προφίλ τους, αρκεί να μην κάνουν tag το συγκεκριμένο άτομο στην ανάρτηση.

Έτσι, αντιδρώντας σε αυτές τις αναρτήσεις, το Twitter προειδοποιεί πως τα κακόβουλα tweet για τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αδρανοποίηση λογαριασμών, αφού οι ευχές θανάτου παραβιάζουν τους κανονισμούς της πλατφόρμας και οι χρήστες θα μπορούσαν να τιμωρηθούν ακόμα και με αποκλεισμό από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον με το συγκεκριμένο email που έχουν δηλώσει.

Τι θεωρούν ως σχόλια μίσους;

«Στο Twitter, θα πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς εκφράζοντας τη μοναδική σας άποψη. Πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης και στον ανοιχτό διάλογο, αλλά αυτό σημαίνει ελάχιστα μια υποκείμενη φιλοσοφία εάν οι φωνές σιωπούν επειδή οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν. Προκειμένου να διευκολυνθεί ο υγιής διάλογος στην πλατφόρμα, και να δοθεί η δυνατότητα στα άτομα να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, απαγορεύουμε τη συμπεριφορά που παρενοχλεί ή εκφοβίζει ή προορίζεται διαφορετικά να ντροπιάσει ή να υποβαθμίσει άλλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Twitter για την πολιτική του.

Εκτός από την πρόκληση κινδύνων για την ασφάλεια των ανθρώπων, «η καταχρηστική συμπεριφορά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σωματική και συναισθηματική δυσκολία για όσους έχουν πληγεί. Θα εξετάσουμε και θα προβούμε σε ενέργειες εναντίον αναφορών λογαριασμών που στοχεύουν ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων με οποιαδήποτε από τις ακατάλληλες συμπεριφορές στα tweets». Για συμπεριφορά που στοχεύει άτομα με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τη θρησκευτική σχέση, την ηλικία, την αναπηρία ή τη σοβαρή ασθένεια, αυτό μπορεί να παραβιάζει την πολιτική μίσους συμπεριφοράς.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την έκπληξη αρκετών χρηστών

Βέβαια, η ανακοίνωση προκάλεσε την έκπληξη αρκετών χρηστών που διαμαρτύρονται ότι δέχονται καθημερινά ακόμα και απειλές θανάτου στο Twitter, χωρίς ως τώρα να έχουν διαπιστώσει τη λήψη προστατευτικών μέτρων από την πλατφόρμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η transgender Έβαν Γκριρ, εκπρόσωπος του οργανισμού για τα Ψηφιακά Δικαιώματα Fight For the Future, περιγράφει πως λαμβάνει σε καθημερινή βάση απειλές χωρίς να γίνεται τίποτα. «Η απόφαση για ξαφνική εφαρμογή αυτού του όρου υπογραμμίζει πως ο συγκεντρωτικός έλεγχος περιεχομένου από τα μονοπώλια των τεχνολογικών κολοσσών, θα προστατεύει πάντα τους ισχυρούς και θα φιμώνει τους περιθωριοποιημένους», υποστηρίζει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments