Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: 120 εκατομμύρια τεστ για φτωχές χώρες

ΠΟΥ κορωνοϊός: 120 εκατομμύρια τεστ για φτωχές χώρες
ΠΟΥ κορωνοϊός: Αναμένεται να διατεθούν σε φτωχότερες χώρες του πλανήτη 120 εκατομμύρια γρήγορα τεστ εντοπισμού του ιού.

Σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα διατεθούν σε φτωχότερες χώρες του πλανήτη 120 εκατομμύρια γρήγορα τεστ εντοπισμού του κορωνοϊού. Ειδικότερα, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας» (Global Initiative) δύο εταιρίες παραγωγής αντιγονικών τεστ, η αμερικανική Abbot και η νοτιοκορεατική SD Biosensor, ήρθαν σε σχετική συμφωνία με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

H «Παγκόσμια Πρωτοβουλία» δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον ΠΟΥ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ίδρυμα Gates και τη γαλλική κυβέρνηση. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τα Αφρικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Πανδημιών (Africa CDC). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο φαρμακευτικές εταιρίες δεσμεύθηκαν να διαθέσουν το 20% των γρήγορων τεστ σε χώρες με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα και το 80% στις υπόλοιπες. Κατά συνέπεια και οι πλούσιες χώρες θα λάβουν επαρκή αριθμό σχετικών τεστ. Η Γερμανία για παράδειγμα έχει ήδη παραγγείλει 20 εκατομμύρια.

Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί σε ολόκληρο τον κόσμο

Πάνω από 34,44 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο και 1.024.917 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου Covid-19, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Περιστατικά μόλυνσης από τον φονικό ιό έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην  τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Βέβαια, οι  συνεχίζουν να είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα στον κόσμο, καθώς μετρούν 207.060 νεκρούς και 7.260.393 περιστατικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου.

Χειροτερεύει ξανά η κατάσταση στη Βρετανία

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Μεγάλη  αφού η κατάσταση όσον αφορά τον  χειροτερεύει ξανά. Οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν χθες «εκτόξευση» των κρουσμάτων, με 12.872 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 6.968 νέων κρουσμάτων στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους. Η κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδόν διπλασιασμό του καθημερινού απολογισμού σε καθυστέρηση αναφοράς κρουσμάτων και διευκρινίζει ότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετα περιστατικά. Στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε τη δημοσίευση ενός αριθμού νέων κρουσμάτων στην χώρα.

«Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει ορισμένα επιπρόσθετα περιστατικά της περιόδου από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments