Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε έρχονται στο Taxisnet

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε έρχονται στο Taxisnet
Τέλη κυκλοφορίας: Πλησιάζει η ώρα που οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πρέπει να τα πληρώσουν. Τι χρειάζεται να προσέξουν.

Δεν αργεί η ώρα για το πάγιο έξοδο των ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021 εκτός απροόπτου αναμένεται να φορτωθούν στο Taxisnet εντός του Νοεμβρίου, ενώ η εξόφλησή τους, όπως συμβαίνει πάντα, θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2021 αναμένεται να μην έχουν μεταβολές σε σχέση με πέρυσι. Και αυτό θα συμβεί, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σταθμίζοντας την οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός σχεδόν όλο το 2020 πολλές πτυχές της οικονομίας, αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Οι φορολογούμενοι, μάλιστα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο που αναλογεί στο 100% -δηλαδή το διπλάσιο- των τελών που αναλογούν στο εκάστοτε όχημα.

Πως θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2021

Η διαδικασία για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας 2021 αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι να συμπληρώσει τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, συμπληρώνει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας καθώς και το έτος τελών κυκλοφορίας που αφορά η εκτύπωση.

Επιλέγοντας, ακολούθως, την αναζήτηση βγαίνει μήνυμα ότι έχουν αναρτηθεί τα ειδοποιητήρια για τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Τελευταίο βήμα είναι να πατήσει κάποιος το κουμπί «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

Με την ταυτότητα πληρωμής οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο τα τέλη μπορούν να πληρωθούν στον γκισέ των τραπεζών ή ηλεκτρονικά μέσω e-banking. Επίσης, αν κάποιος επιλέξει να τα πληρώσει μέσω πιστωτικών καρτών μπορεί να «κερδίσει» έως και 12 άτοκες δόσεις.

Αναλυτικά οι τιμές των τελών κυκλοφορίας για οχήματα που είναι αγορασμένα από το 2006 και μετά

  • Από 1.072 κ.ε – 1.357 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 135 ευρώ
  • Από 1.358 κ.ε – 1548 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 255 ευρώ
  • Από 1.549 κ.ε – 1.738 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 280 ευρώ
  • Από 1.739 κ.ε – 1.928 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 320 ευρώ
  • Από 1.929 κ.ε – 2.357 κ.ε ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 690 ευρώ
  • Από 4.001 κ.ε και άνω ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 1.380 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments