Διεθνή

Τσεχία κορωνοϊός: Για πρώτη φορά πάνω από 4.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Τσεχία κορωνοϊός: Για πρώτη φορά πάνω από 4.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Τσεχία κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 4.000.

Τα 4.457 πέρασαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Τσεχική Δημοκρατία, τον υψηλότερο αριθμό που έχει διαγνωστεί σε μια ημέρα στην εν λόγω ευρωπαϊκή χώρα από τότε που άρχισε η πανδημία του φονικού ιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το τσεχικό υπουργείο Υγείας.

O προηγούμενος αριθμός ρεκόρ ήταν τα 3.794 κρούσματα σε μια ημέρα

Η αύξηση αυτή ξεπερνά προηγούμενο αριθμό ρεκόρ 3.794 νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα τον οποίο είχε καταγράψει η Τσεχία τον προηγούμενο μήνα και να αναφέρουμε πως συνολικά στην Τσεχία έχουν καταγραφεί 90.022 κρούσματα νέου κορωνοϊού μέχρι σήμερα και 794 θάνατοι από COVID-19. Να αναφέρουμε πως ο φονικός ιός, που ενδέχεται να έχει ήδη μολύνει το 10% του πληθυσμού παγκοσμίως, είναι ένα «σήμα συναγερμού» για τη διεθνή κοινότητα, με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να ζητά να επιταχυνθεί η μεταρρύθμιση του ΠΟΥ, ενόψει των καταστάσεων έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

Πότε ενδέχεται να είναι έτοιμο ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Ένα εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία. «Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε.

Δείτε live την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο:

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments