Πολιτική

Μίνι λοκντάουν σε Ιωάννινα και Κοζάνη

Μίνι λοκντάουν σε Ιωάννινα και Κοζάνη
Λοκντάουν: Οι περιφέρειες Ιωαννίνων και Κοζάνης τίθενται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
Λοκντάουν: Οι περιφέρειες Ιωαννίνων και Κοζάνης τίθενται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Υποχρεωτική μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Ειδικά περιοριστικά μέτρα ισχύουν και στην περιφέρεια των Ιωαννίνων και της Κοζάνης, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΠΠ. Λόγω επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου οι κάτοικοι των δύο περιφερειών θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχε επιβληθεί μίνι λοκντάουν στον Δήμο Ιωαννίνων και στην περιφέρεια της Αχαΐας. Ένα από τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τ;α μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Π.Ε Ιωαννίνων και Κοζάνης, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρες τις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Κοζάνης.

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για πέντε (5) ημέρες από την Τετάρτη 07-10-2020 και ώρα 22.00 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments