Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οικονομική ζημιά για τους γηπεδούχους η απουσία οπαδών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οικονομική ζημιά για τους γηπεδούχους η απουσία οπαδών
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η απουσία φιλάθλων στο σημερινό ντέρμπι της Euroleague θα φέρει «παγωμάρα» στο γήπεδο, αλλά και οικονομική «χασούρα» για τους γηπεδούχους.

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό θα γίνει χωρίς κόσμο λόγω του κορωνοϊού. Σίγουρα αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, όποια κι αν ήταν η ομάδα, αφού θα υπάρχει «παγωμάρα» μέσα στο γήπεδο.

Το «βουβό» ΟΑΚΑ θα δυσκολέψει τους γηπεδούχους που έχουν, όμως, να σκεφτούν και την οικονομική «χασούρα» από τη μη ύπαρξη θεατών. Όπως σημειώνει το newspao.gr, «o Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες (μαζί με τη Ζαλγκίρις και τη Μάκαμπι Τελ Αβίβ) που τα έσοδα από τα εισιτήρια αντιστοιχούν σε μεγάλο ποσοστό των εσόδων (35 – 40% ανάλογα με τα ματς και την κρισιμότητα τους).

Επομένως λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η ομάδα θα λειτουργήσει με τη διαχείριση των εσόδων της για τον Παναθηναϊκό είναι ακόμη πιο κρίσιμο το θέμα της προσέλευσης (ή όχι) του κοινού στα γήπεδα. Όπως μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό είναι διαφορετικό να διαχειριστείς μπάτζετ γύρω στα 6-7 εκατ ευρώ, διαφορετικό αν έχεις να ξοδέψεις 5-6 και εντελώς άλλη υπόθεση αν κινηθείς στο πλαίσιο των 4-5 εκατ ευρώ (ως καθαρά ποσά για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας). Πολύ ιδιαίτερη η φετινή χρονιά…».

Η Euroleague στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter έχει συνεχή κάλυψη όσων συμβαίνουν στο άδειο ΟΑΚΑ. Από τους πρώτους που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί απόψε δίχως τον Λιβιό Ζαν Σαρλ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα με θλάση. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν έχει τον Πιερ Τζάκσον και τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Να σημειώσουμε ότι στην πρεμιέρα της EuroLeague, πριν από μία βδομάδα, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την έδρα της Χίμκι, ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ζάλγκιρις Κάουνας.

Η εικόνα από το άδειο ΟΑΚΑ, που όμως ο Παναθηναϊκός στο Twitter το χαρακτηρίζει «Σπίτι μου σπιτάκι μου» στα αγγλικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments