Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε ο πατέρας του Παύλου – «Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε ο πατέρας του Παύλου – «Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή»
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα τοποθετήθηκε σχετικά με τις ποινές που θα επιβληθούν στα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η 7η Οκτωβρίου είναι πλέον μια ιστορική ημέρα για τη νεότερη ιστορία της χώρας μας. Μετά από μια δίκη που κράτησε πέντε χρόνια η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι ότι όλα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παράλληλα κρίθηκαν ένοχοι και για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Τώρα βρισκόμαστε στη διαδικασία της ανακοίνωσης των ποινών για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για το πόσα χρόνια θα περάσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στη φυλακή εξαιτίας του Ποινικού Κώδικα που άλλαξε πριν από περίπου ένα χρόνο. Θέση για αυτό το ζήτημα πήρε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα. Όλα αυτά τα χρόνια η Μάγδα Φύσσα έγινε σύμβολο για τον αντιρατσιστικό αγώνα και την προσπάθεια του να βάλει τους ναζί στη φυλακή. Ο Παναγιώτης Φύσσας επέλεξε να μη μιλάει στα ΜΜΕ και γενικότερα κράτησε ένα πιο χαμηλό προφίλ.

“Θα ήθελα θανατική ποινή για τους δράστες”

Αυτή τη φορά ο πατέρας του Παύλου έσπασε τη σιωπή του λέγοντας ότι θα ήταν ευχαριστημένος αν οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τη θανατική ποινή. «Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή. Είναι δίκαιο. Αφαίρεσες ζωή; Θα σου αφαιρέσω τη ζωή”, ήταν τα λόγια του στον ΑΝΤ1. Είναι λογικό οι άνθρωποι του Παύλου να νιώθουν μια δικαίωση για το αποτέλεσμα της δίκης, αλλά γνωρίζουν ότι το παιδί τους δεν πρόκειται να γυρίσει στη ζωή.

Θυμίζουμε ότι συνεχίζονται σήμερα οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις έντεκα το πρωί. Χθες Πέμπτη, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να δοθεί μία ελαφρυντική περίσταση που αφορά μη συμμετοχή μέλους σε κακουργηματική πράξη εγκληματικής οργάνωσης, ερμηνεύοντας τη διάταξη 187 του ποινικού κώδικα παράγραφος 6.  Η εισαγγελική πρόταση δεν αφορούσε την διευθυντική ομάδα αλλά μόνο όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και δεν έχουν τελέσει ή δεν βαρύνονται με κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με αυτήν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments