Αθλητισμός

Ζενίτ κορωνοϊός: Θετικός ο Πασκουάλ και τέσσερις παίκτες

Ζενίτ κορωνοϊός: Θετικός ο Πασκουάλ και τέσσερις παίκτες
Ζενίτ κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Θετικά βγαίνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό.

Θύμα του κορωνοϊού η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης καθώς τα τεστ για τον κορωνοϊό βγαίνουν θετικά το ένα μετά το άλλο. Τα τελευταία αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο ο Πασκουάλ όσο και τέσσερις παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται το πρόγραμμα της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης προχώρησε σε νέα τεστ, τα αποτελέσματα έδιεξαν πως 4 ακόμα παίκτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Πρόκειται για τους Ματέουζ Πονίτκα, Ιγκόρ Βόλκιν, Μπίλι Μπάρον και Κέβιν Πάνγκος. Μαζί με τους παίκτες όμως, βρέθηκε θετικός και ο Τσάβι Πασκουάλ, στα τεστ που υποβλήθηκε η ομάδα.

Είναι προφανές πως οι προπονήσεις έχουν σταματήσει στην Ζενίτ, ενώ η ομάδα ενημέρωσε έγκαιρα τόσο την VTB League όσο και την Euroleague για την κατάσταση που επικρατεί. Αυτό σημαίνει ότι η Ζενίτ δεν έχει πολλές πιθανότητες να παίξει στην εμβόλιμη αγωνιστική και τον αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια (13/10). Επίσης είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί και κόντρα στη Βαλένθια (15/10).

Ο Σαβιέρ «Τσάβι» Πασκουάλ ι Βίβες , γνωστός ως Τσάβι Πασκουάλ, είναι Ισπανός επαγγελματίας προπονητής καλαθοσφαίρισης στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Στις 9 Μαΐου του 2010 έγινε ο νεότερος προπονητής που κατάφερε να κερδίσει την Ευρωλίγκα από το 2000 και αμέσως αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα.

Ο Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό

Στις 22 Οκτωβρίου 2016, ο Τσάβι Πασκουάλ, υπέγραψε τριετές κλειστό συμβόλαιο για να γίνει προπονητής της ελληνικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Τον Φλεβάρη του 2017 κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με την ομάδα, κερδίζοντας τον Άρη 68-59, στον τελικό του Κυπελλού Ελλάδας. Στην Ευρωλίγκα έφτασε μέχρι τα play off, αλλά αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε (0-3). Στις 11 Ιουνίου του ίδιου έτους, κατέκτησε και το ελληνικό πρωτάθλημα με 2-3 στη σειρά των τελικών, εναντίον του Ολυμπιακού και μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Για αυτή του την επιτυχία αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το 2018 έφτασε στην Ευρωλίγκα μέχρι τα play off, αλλά αποκλείστηκε ξανά από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης (1-3). Τον Ιούνιο κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδος, νικώντας τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών 3-2. Επιπλέον αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς, αφού στη δεύτερη σεζόν του στον Παναθηναϊκό έκανε το 2/2 στα πρωταθλήματα Ελλάδας.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων και κακών εμφανίσεων της ομάδας στην Ευρωλίγκα κυρίως στα εκτός έδρας ματς, η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό λύθηκε. Στις 15 Φεβρουαρίου 2020 μετά από 1,5 χρόνο εκτός πάγκων, ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments