Ελλάδα

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Επιτέθηκε στο δικαστήριο και σε πολιτικούς – «Θέλετε να είμαι ναζί; Ναζί»

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Επιτέθηκε στο δικαστήριο και σε πολιτικούς – «Θέλετε να είμαι ναζί; Ναζί»
Κωνσταντίνος Πλεύρης: Ο γνωστός για τις ναζιστικές του ιδέες δικηγόρος ήταν ο μόνος που δέχτηκε να υποστηρίξει στο δικαστήριο το αίτημα για εξαίρεση της έδρας από τον Γιάννη Λαγό.

Γνωστός και μη εξαιρετέος είναι ο Κωνσνταντίνος Πλεύρης που ανέλαβε να υποστηρίξει στο δικαστήριο το αίτημα για εξαίρεση της έδρας από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγό. Ο δικηγόρος είναι νοσταλγός της Χούντας και λάτρης του ναζισμού. Άλλωστε, δεν το έκρυψε και μέσα στο δικαστήριο όπου είπε, ανάμεσα σε άλλα, «Εγώ είμαι ακροδεξιός, θέλετε να είμαι ναζί; Ναζί. Υπάρχει νόμος που να λέει τι να είσαι και να μην είσαι».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στο δικαστήριο λόγω της καταδικαστικής απόφασης για τη ναζιστική οργάνωση, ενώ επίθεση έκανε και σε πολιτικούς από τον Δημήτρη Κουτσούμπα μέχρι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπολου. Υποστήριξε ότι υπήρχε πίεση από πολιτικούς παράγοντες και κόμματα. «Ήταν πολιτική δική αυτή ή ποινική;», είπε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, σε σχέση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σήκωσαν πλακάτ με το σύνθημα «Δεν είναι αθώοι», χαρακτηρίζοντάς τους «πολιτικάντηδες». «Εγώ είμαι ακροδεξιός, θέλετε να είμαι ναζί; Ναζί. Υπάρχει νόμος που να λέει τι να είσαι και να μην είσαι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

«Ήρθε εδώ και ο κ. Κουτσούμπας, που ηγείται του μεγαλύτερου εγκλήματος στην Ελλάδα, του κόμματος της προδοσίας, όπως είπε ο Γεώργιος Παπανδρέου και αυτό δεν επηρέασε καθόλου το δικαστήριο; Δεν έχουμε λαϊκή δικαιοσύνη στην Ελλάδα! Εγώ πιστεύω ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε και πρέπει να κάνετε δεκτή την αίτησή μου».

Να θυμίσουμε ότι αποστάσεις από τον πατέρα του κράτησε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης που σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Η υποβολή αιτήματος εξαίρεσης σε δικαστές, που εφάρμοσαν τον νόμο και απέδωσαν δικαιοσύνη, μετά την έκδοση της απόφασης γίνεται προσχηματικά και εκθέτει όποιον την υποβάλει. Η δημοκρατία διασφάλισε δίκαιη δίκη και οι αρνητές της κρίθηκαν ένοχοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν».

Δείτε την ανάρτηση του υιού Πλεύρη

Την εμφάνιση του Κ. Πλεύρη στο δικαστήριο σχολίασε με ανάρτησή του και ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. «Αισθάνθηκε, λέει ο πρωθιερέας του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού Κ. Πλεύρης, φόβο μπαίνοντας στην αίθουσα και του θύμισε το δικαστήριο «δίκη επί Γαλλικής Επαναστάσεως»…

Το δικαστήριο υπήρξε απολύτως δίκαιο απέναντι στους κατηγορούμενους τηρώντας όλους τους δικονομικούς τύπους και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι κανένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης δεν τόλμησε να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης της έδρας. Γι’ αυτό εξάλλου επιστρατεύτηκε ο Πλεύρης που καμία σχέση δεν είχε με την υπόθεση.

Έχοντας πει αυτά, ας πούμε όμως και το παραπάνω για την ιστορία. Ας θυμηθούμε τα λόγια του Σεν Ζυστ στη συζήτηση που προηγήθηκε της δίκης του πρώην βασιλιά Λουδοβίκου του 16ου, πλέον Λουδοβίκου Καπέ: “Κάποτε θα εκπλήσσονται ότι στο 18ο αιώνα ήμασταν λιγότερο προχωρημένοι από ό,τι στον καιρό του Καίσαρα. Ο τύραννος θυσιάστηκε παρούσης της Συγκλήτου, χωρίς άλλες διατυπώσεις εκτός από είκοσι δύο μαχαιριές, χωρίς άλλο νόμο εκτός από την ελευθερία των Ρωμαίων. Και σήμερα κάνουμε ευσεβάστως τη δίκη ενός ανθρώπου, δολοφόνου ενός λαού που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα! Αυτοί που προσδίδουν κάποια σημασία στη «δίκαιη» τιμωρία ενός βασιλέα δεν μπορούν να θεμελιώσουν μια Δημοκρατία”».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Facebook

Αισθάνθηκε, λέει ο πρωθιερέας του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού Κ. Πλεύρης, φόβο μπαίνοντας στην αίθουσα και του θύμισε το…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Montag, 12. Oktober 2020

Να σημειώσουμε ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα Λαγού και η συνεδρίαση για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έχει οριστεί για τις 11 το πρωί όπου θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις ποινές των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments