Ελλάδα

Λαγός: Απέρριψε το αίτημα το δικαστήριο – Στις 11 πμ αύριο συνεχίζεται η διαδικασία

Λαγός: Απέρριψε το αίτημα το δικαστήριο – Στις 11 πμ αύριο συνεχίζεται η διαδικασία
Λαγός: Απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το δικαστήριο. Ανεβαίνει στην έδρα η Μαρία Λεπενιώτη.

Η νέα έδρα που κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, το απέρριψε και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με την Μαρία Λεπενιώτη και τους υπόλοιπους δικαστές στην έδρα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης, οι υπόνοιες για επηρεασμό των δικαστών πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά και δυσπιστίες για την αμεροληψία και όχι υποκειμενικά, κατά την αντίληψη του αιτούντος την εξαίρεση. Την απόρριψη του αιτήματός του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχίσει αύριο στις 11 πμ, όπου θα γίνει η συζήτηση για τις ποινές.

Πρώτη τον λόγο θα έχει η εισαγγελέας για να προτείνει ποινές και στη συνέχεια τον λόγο θα τον έχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Τελικά το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι ποινές που θα τους επιβληθούν.

Η δικηγόρος της οικογένειας Παύλου Φύσσα

Το αίτημα της εξαίρεσης του Λαγού είναι πρωτοφανές στα χρονικά, καθώς παρόμοιο αίτημα δεν έχει κατατεθεί μετά την καταδικαστική απόφαση. Όπως είπε το αίτημα αυτό είχε άλλες σκοπιμότητες, που αφορούν το κοινό του κ. Λαγού ή για το τι σκοπεύει να κάνει το ευρωκοινοβούλιο. Όπως και να έχει το δικαστήριο σωστά απέρριψε το αίτημα και ανοίγει ο δρόμος για τις ποινές.

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

Νωρίτερα ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης έγραφε στο Facebook σε σχέση με το αίτημα του Λαγού ότι: «Η απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε ο Λαγός πρέπει να διεκπεραιωθεί με τρόπο ορθό και νόμιμο.

Το αίτημα εξαίρεσης δεν έχει καμία τύχη. Η νέα σύνθεση που κατέβηκε στην έδρα θα απορρίψει το αίτημα ως αόριστο και προδήλως καταχρηστικό. Δεν προσφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί υπόνοιες μεροληψίας των τακτικών δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Και μάλιστα ο αιτών συνήγορος, ο Πλεύρης, είπε ρητά ότι οι «υπόνοιες» αφορούν σε χρόνο ΜΕΤΑ την έκδοση της απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Ελαφρυντικά για τους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη, Δήμο, Σκάλκο, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments