Ελλάδα

Ποινές δίκη Χρυσής Αυγής: «Η πρόταση της εισαγγελέως είναι για ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων»

Ποινές δίκη Χρυσής Αυγής: «Η πρόταση της εισαγγελέως είναι για ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων»
Ποινές δίκη Χρυσής Αυγής: Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε ένα πρώτο σχόλιο για την πρόταση της εισαγγελέα. Ποιες προτάσεις χαρακτηρίζει «αστείες».

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έκανε γνωστή την πρότασή της για τις ποινές των καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Ένα πρώτο σχόλιο για την πρόταση της εισαγγελέα στο Facebook έκανε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης. Ανάμεσα σε άλλα, ο δικηγόρος αναφέρει ότι «η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων».

Ολόκληρο το σχόλιο του Θανάση Καμπαγιάννη στο Facebook

«Όπως αναμενόταν, η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων.  13 έτη κάθειρξη για τους 7 διευθυντές (με ανωτατη ποινή 15 έτη κάθειρξης), 7 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες (με ανώτατη ποινή 10 έτη κάθειρξης), 5 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες με ελαφρυντικά (με ανώτατη ποινή 6 έτη κάθειρξης).

Στην δολοφονία Φύσσα, εκτός του Ρουπακιά που προτείνονται ισόβια, στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 8 έτη κάθειρξης και στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 6 έτη κάθειρξης.

Στην απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ, 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή και 7 έτη κάθειρξης στους υπόλοιπους δράστες που έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

Στην υπόθεση του ΠΑΜΕ, αστείες ποινές 10 και 6 μηνών φυλάκισης.

Για τις συνέργειες και τις απόπειρες στις ανθρωποκτονίες, οι ποινές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 15 έτη (την αναγνωρίζει αυτή τη δυνατότητα η εισαγγελέας προτείνοντας 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δηλαδή άνω των 8 ετών, κατ’ άρθρο 83 περ. α’ ΠΚ). Συνειδητά λοιπόν χαμηλότερες ποινές, ιδίως για τα επιμέρους κακουργήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι εισαγγελική πρόταση, δεν είναι η απόφαση του δικαστηρίου».

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook

Όπως αναμενόταν, η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων. 13 έτη…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Dienstag, 13. Oktober 2020

Πώς συνεχίζεται η διαδικασία στο Εφετείο

Μετά την αγόρευση της εισαγγελέα επί των ποινών ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών, οι οποίες θα διαρκέσουν πολύ λιγότερο από τις τοποθετήσεις τους επί των ελαφρυντικών. Στη συνέχεια η έδρα θα αποσυρθεί για να συσκεφθεί και ακολούθως θα ανακοινώσει τις ποινές για κάθε κατηγορούμενο. Κομβικής σημασίας είναι το εάν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορούμενους. Όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα σημαίνει ότι δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Για τους υπόλοιπους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments