Ελλάδα

Κρήτη κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Κρήτη κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου
Κρήτη κορωνοϊός: Οι συνάδελφοι του που ήρθαν σε επαφή με τον εργαζόμενο θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών ενώ θα υποβληθούν και όλοι σε τεστ.

Απολύμανση του χώρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και μαζικά τεστ στους εργαζόμενους αναμένεται να υποβληθούν μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο του Οργανισμού. Σύμφωνα με το cretapost o 56χρονος νοσηλεύεται στην κλινική covid του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και μεταφέρθηκε αρχικά με ύποπτα συμπτώματα.

Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση του ΟΛΗ και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του οργανισμού Γιάννη Βαρδαβά θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Οι συνάδελφοι του που ήρθαν σε επαφή μαζί του θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών ενώ σε τεστ θα υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Κρούσματα κορωνοϊού σε Δημοτικό και Λύκειο

Συναγερμός στη Ραφήνα, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε σχολεία της περιοχής. Συγκεκριμένα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, σύμφωνα με το irafina.

Αναφορικά με το 2ο Δημοτικό Σχολείο στη Ραφήνα, θετικοί βρέθηκαν δύο μαθητές διαφορετικών τμημάτων. Τα δύο αυτά παιδιά είναι αδελφάκια ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποια τμήματα και μέχρι πότε θα αναστείλουν τη λειτουργία τους

Το irafina.gr, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και ανέφερε πως ήδη αυτή την ώρα γίνονται απολυμάνσεις και στα δύο σχολικά συγκροτήματα και πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Να θυμίσουμε πως τα μέτρα που προβλέπονται είναι:

1. Απολύμανση των χώρων των σχολικών συγκροτημάτων

2. Καραντίνα δύο εβδομάδων για τους μαθητές των τμήματος και τους εμπλεκόμενους καθηγητές

3. Ενημέρωση του υπεύθυνου covid 19 του σχολείου, όπως τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του Υπ. Παιδείας προβλέπουν ρητά.

4. Επιβολή προβλεπόμενου προστίμου σε τυχόν κυκλοφορία αυτών που παραβιάζουν την καραντίνα

5. Θερμομέτρηση των υπολοίπων μαθητών (ήδη έχει τοποθετηθεί θερμική πύλη)

Κρούσμα κορωνοϊού σε Γηροκομείο στην Αθήνα

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε νωρίτερα σε γηροκομείο στην Αθήνα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές. Συγκεκριμένα, μία 87χρονη μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, στον Ευαγγελισμό ως ύποπτο κρούσμα. Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Μία ημέρα νωρίτερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο γηροκομείο και έκανε τεστ στους 50 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται, αλλά και στους περίπου 20 εργαζόμενους της Δομής. Πλέον αναμένονται τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ώστε να φανεί αν είναι μεμονωμένο περιστατικό το θετικό κρούσμα της 87χρονης ή υπάρχει διασπορά του ιού στη δομή.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία υπάρχουν τέσσερις γειτονιές της Αθήνας που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται και σε περιοχές του Πειραιά, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, που είναι εδώ και αρκετό καιρό «στο κόκκινο», με έκρηξη κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές είναι οι εξής:

–Κερατσίνι

-Δραπετσώνα

-Νίκαια

-Πειραιάς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments