Τεχνολογία

WiFi hotspots: Νέα 2.500 σημεία σε δημόσιους χώρους

WiFi hotspots: Νέα 2.500 σημεία σε δημόσιους χώρους
WiFi hotspots: Εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ σε περισσότερους δημόσιους χώρους.

Οι χρήστες του ίντερνετ θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο δίκτυο σε περισσότερα σημεία. Συγκεκριμένα στα ήδη υπάρχοντα WiFi hotspots, θα προστεθούν άλλα 2.500 σημεία σε δημόσιους χώρους. Είναι μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι χρήστες του ίντερνετ, στο ζήτημα της πρόσβασης, καθώς οι ανάγκες συνεχούς online σύνδεσης είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν λοιπόν την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων WiFi, σε χιλιάδες δημόσιους χώρους που σύντομα θα μετατραπούν σε WiFi Spots. Χώροι τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, χώροι συνάθροισης κοινού, αναμονής ή μετακίνησης και χώροι εκδηλώσεων, αναμένονται να αποτελέσουν χώρους στους οποίους οι πολίτες θα απολαμβάνουν την υπηρεσία.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έβαλε μπρος τον διαγωνισμό

Το εγχείρημα WiFi4GR, έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος τη Δευτέρα 12/10 ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για τον διεθνή διαγωνισμό «WiFi4GR–Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» που αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και ενεργοποίησης σημείων ασύρματης πρόσβασης. Το κόστος του εν λόγω έργου αναμένεται να αγγίξει τα 14,74 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ).

Επιπροσθέτως, θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ προβλέπεται και το δικαίωμα προαίρεσης σε ποσοστό 25% του σχετικού προϋπολογισμού.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τέλη Οκτώβρη

Η εν λόγω διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του μηνός, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στο www.eprocurement.gov.gr. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΥΔΕ – ΤΠΕ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα προχωρήσει σε επεξεργασία και εκτίμηση των σχολίων που θα ληφθούν από τη διαβούλευση, και κατόπιν θα τροποποιήσει κατάλληλα το σχέδιο.

Περισσότερες ευκαιρίες στην επαρχία

Προβλέπονται περίπου 2.500 υποδομές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη την επικράτεια, ενώ προβλέπεται κατανομή στη μεγαλύτερη δυνατή γεωγραφική έκταση. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 83.000 σημεία ασύρματης πρόσβασης, με τα 21.389 να βρίσκονται στην Αθήνα και 1.800 στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση για το που θα είναι τα νέα 2.500 σημεία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments