Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 8 εκατομμύρια τα κρούσματα – Η δραματική προειδοποίηση Φάουτσι

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 8 εκατομμύρια τα κρούσματα – Η δραματική προειδοποίηση Φάουτσι
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Συνεχίζει να θερίζει ο ιός στην πιο «χτυπημένη» χώρα του κόσμου.

Δεν έχει τέλος το δράμα στις Ηνωμένες Πολιτείες -και όχι μόνο- αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι το ίδιο και χειρότερο από το πρώτο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ήδη ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σε διεθνές επίπεδο, έχουν καταγραφεί 39,1 εκατ. κρούσματα και 1,1 εκατ. θάνατοι. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των παγκόσμιων κρουσμάτων και περισσότερο από το 20% των παγκόσμιων θανάτων. Τον κώδωνα έκρουσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, που έστειλε το εξής δραματικό μήνυμα: «Δεν μπορούμε να μπούμε μπούμε στους κρύους μήνες του χειμώνα με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο».

Ο Φάουτσι όπως και άλλοι επιστημονικοί οργανισμοί στέκονται στην κρισιμότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι η μείωση στα ημερήσια κρούσματα είναι απαραίτητη, καθώς κυκλοφορούν τον χειμώνα και άλλοι ιοί όπως αυτός της γρίπης. Ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει αυξηθεί σε επτά πολιτείες Αιόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Μισούρι, Μοντάνα, Οκλαχόμα και Ουισκόνσιν, ενώ σε 14 πολιτείες καταγράφηκαν μολύνσεις – ρεκόρ την προηγούμενη ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο Φάουτσι βρέθηκε χωρίς να το θέλει στο επίκεντρο της προεκλογικής αρένας. Από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού η αμερικανική αριστερά τον εξαίρει, ενώ η δεξιά τον επικρίνει, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει ότι ο Φάουτσι είναι δημοφιλής. Για τον λόγο αυτό η προεκλογική του ομάδα χρησιμοποίησε δηλώσεις του ειδικού στις μολυσματικές ασθένειες με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι επαινεί τον τρόπο που διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του, υποψήφιος των Δημοκρατικών, διαβεβαίωσε ότι εφόσον εκλεγεί, θα ακούει τον Φάουτσι.

«Είναι ενοχλητικό για εκείνον να βλέπει να πολιτικοποιείται όταν στο παρελθόν επί 40 χρόνια προσπαθούσε να αποφύγει να κάνει πολιτική», δήλωσε ο Ζίκι Εμάνουελ πρόεδρος της Υπηρεσίας Βιοηθικής και Πολιτικής Υγείας του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Καλά νέα από την Pfizer

H meg;alh αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer προβλέπει να ζητήσει επείγουσα έγκριση για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 από τις αμερικανικές Aρχές την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, υποθέτοντας ότι τα δεδομένα θα είναι θετικά, η Pfizer θα ζητήσει επείγουσα έγκριση χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο αφού περάσουμε το στάδιο της ασφάλειας, στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Νοεμβρίου», αναφέρει ο Άλμπερτ Μπούρλα σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments