Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για lockdown και κορωνοϊό – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση Marc: Τι λένε οι πολίτες για lockdown και κορωνοϊό – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Δημοσκόπηση Marc: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με βάση την έρευνα.

Ο Alpha μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc. Δείτε πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης, τους υπουργούς και τι λένε για τον κορωνοϊό και ένα πιθανό lockdown. Πόσοι είναι οι αρνητές του ιού και τι λένε για τις μάσκες. Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση για τις καταλήψεις.

Το 53% θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,3% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Το 56,7% απαντά πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, το 15,1% πως θα πήγαιναν καλύτερα και το 17,5% θα ήταν περίπου ίδια.

Το 40,3% κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και το 29,2% μάλλον θετικά. Από την άλλη αρνητικά κρίνουν τους χειρισμούς της το 19,5% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικά το 9,7%.

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Δένδιας με 61,7% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8%. Έπονται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 55,7% και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 53,2%.

Το 78,3% απαντά πως υπάρχει κορωνοϊός και αν δεν πάρουμε μέτρα είναι επικίνδυνος. Από την άλλη προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το 20,8% απαντά πως δεν υπάρχει ο ιός ή υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Το 35,8% όσων υποτιμούν τον κορωνοϊό είναι ηλικίας 17 έως 34 ετών, το 22,6% είναι ηλικίας 35 έως 64 ετών και το 10,3% είναι 65 ετών και άνω.

Την ίδια στιγμή, το 36,9% συμφωνεί απόλυτα με το ενδεχόμενο νέου lockdown, το 10,2% μάλλον συμφωνεί. Στον αντίποδα, το 44,3% διαφωνεί με το lockdown ενώ το 5,1% μάλλον διαφωνεί.

Θετικά αξιολογεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό το 26,9% και μάλλον θετικά το 28,5%. Αρνητικά τα αξιολογούν το 24,6% και μάλλον αρνητικά το 12,1%.

Από την άλλη το 48,4% απαντά πως δεν είναι ρεαλιστικά τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ενώ το 30,1% απαντά πως δεν τα γνωρίζει. Το 19,4% απαντά πως τα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ρεαλιστικά.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για τον κορονοϊό. Και αυτό γιατί το 35,6% των ερωτηθέντων ζητεί πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ το 39,2% εκτιμά τα μέτρα είναι αυτά που αρμόζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 19% απαντά πως είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το 67,2% συμφωνεί απόλυτα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Το 19,8% διαφωνεί, ενώ το 3,8% μάλλον διαφωνεί.

Το 32% σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο εάν βγει, το 17,7% μάλλον θα το κάνει. Στον αντίποδα, το 30,2% απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 10,8% απαντά πως μάλλον δεν θα κάνει εμβόλιο.

Για τις καταλήψεις

Σχολιάζοντας τις καταλήψεις σχολείων, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 70,2% απαντούν πως αυτές πρέπει να σταματήσουν, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, το 23% για την ακρίβεια, απαντά πως στηρίζει την κατάληψη ως μέσο διεκδίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments