Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Άλλος ένας νεκρός στη χώρα μας – Στα 498 τα θύματα

Ελλάδα κορωνοϊός: Άλλος ένας νεκρός στη χώρα μας – Στα 498 τα θύματα
Ελλάδα κορωνοϊός: Συνεχίζει να μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον ιό.

Ένας ακόμα συμπολίτης μας κατέληξε καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή λόγω των επιπλοκών από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνθρωπος που έφυγε από τη ζωή, είναι ένας 80χρονος με υποκείμενα νοσήματα. Πρόκειται για άνδρα που απεβίωσε τα ξημερώματα και ειδικότερα στις 01:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου (17 Οκτωβρίου) στο Γενικό νοσοκομείο  Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο. Ο άντρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από λοίμωξη κατωτέρου αναπνευστικού.

Η Ελλάδα κατέχει μια από τις καλύτερες θέσεις στην ΕΕ, όσον αφορά στα κρούσματα και τους θανάτους από κορωνοϊό

Η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μια από τις καλύτερες θέσεις στην Ευρώπη, και όχι μόνο, αναφορικά με τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στον πληθυσμό, αλλά, και στα μέτρα που λαμβάνονται για την ανίχνευση και έγκαιρη πρόληψη της νόσου που προκαλεί, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με ό,τι επισημαίνει ο Οργανισμός, αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), η οποία δημοσιεύθηκε στις 15/10/2020 και αφορά την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη, σε μια συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της κινητικότητας μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, και κατά συνέπεια και της πανδημίας COVID-19. Οι συστάσεις αυτές εγκρίθηκαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 13 Οκτωβρίου του 2020.

Ανησυχία για τα Ιωάννινα, την Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και πόλεις όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, εξέφρασε ο υφυπουργός για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Από την άλλη, απέκλεισε προς το παρόν την πιθανότητα επιβολής περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι «οι τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν μέσα από διαδικασίες όπου εξετάζονται δείκτες που είναι πολυπαραγοντικοί» αν και επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη για όλη την χώρα» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες τις επόμενες ημέρες «να τηρήσουν με αυστηρότητα και ευλάβεια τα μέτρα που έχουν συστήσει οι επιδημιολόγοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments