Διεθνή

Η απίστευτη οικογενειακή ιστορία του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ – Έχασε γυναίκα, κόρη και γιο

Η απίστευτη οικογενειακή ιστορία του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ – Έχασε γυναίκα, κόρη και γιο
Τζο Μπάιντεν: Η προσωπική ζωή του υποψήφιου για προέδρου των ΗΠΑ, είναι γεμάτη τραγωδίες.

Κάθε άλλο παρά ευχάριστη ήταν η ζωή του Τζο Μπάιντεν, μέχρι τώρα καθώς έχασε πολλά από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η σύζυγός του, η κόρη του και ο γιος του έφυγαν από τη ζωή αφήνοντας ένα μεγάλο κενό πίσω τους. Ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε την καριέρα του στην πολιτική, έφτασε σε πολύ υψηλά αξιώματα, αυτήν τη στιγμή διεκδικεί τη θέση του πιο ισχυρού άνδρα στον πλανήτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή του δεν ήταν και μια ζωή γεμάτη τραγωδίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Madame Figaro, η ζωή του Μπάιντεν πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα. Η Neilia Biden ήταν 30 ετών, πολύ νέα, πολύ χαρούμενη και πολύ σίγουρη ότι η ζωή θα συνέχιζε να είναι γενναιόδωρη μαζί της. Έξι χρόνια πριν είχε παντρευτεί τον Joe Biden και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά: τον Beau, τον Hunter και τη Naomi. Εκείνος ήταν ένας πολλά υποσχόμενο νεαρός νομικός που μόλις είχε γίνει γερουσιαστής. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; «Όλα θα πάνε καλά», του είπε εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου του 1972, λίγες ώρες από το τροχαίο δυστύχημα που θα άλλαζε τη ζωή τους. Ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπαν ο ένας τον άλλον.

Το αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Ήταν 18 Δεκεμβρίου κι η Neilia μαζί με τα παιδιά της είχαν πάει για τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα ψώνια, όταν το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα σε μια διασταύρωση. Η ίδια και η 3 μηνών κόρη της σκοτώθηκαν ακαριαία. Οι γιοι της, 4 και 2,5 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά. «Η πρώτη ανάμνηση που έχω από τη ζωή μου είναι να βρίσκονται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου δίπλα στο αδερφό μου» θυμόταν αργότερα ο Hunter. «Ήμουν σχεδόν 3 ετών. Ο αδερφός μου ήταν ένα χρόνο και μια ημέρα μεγαλύτερος και θυμάμαι ότι μου κρατούσε το χέρι, με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε “σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ” ξανά και ξανά”». Ο πατέρας τους, Joe Biden, δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό των γιων του -έδωσε μάλιστα τον όρκο του γερουσιαστή μέσα στο νοσοκομείο. Μιλώντας για αυτή την περίοδο της ζωής του κατά την αποφοίτηση σπουδαστών του Yale το 2015 είπε: «Πολλοί άνθρωποι περνούν δυσκολίες στη ζωή τους. Εγώ βρήκα τη λύτρωση εστιάζοντας στα αγόρια μου».

Μετά το θάνατο της συζύγου και της κόρης του, η αδερφή του Valerie μετακόμισε στο σπίτι του, στο Wilmington της Βόρειας Καρολίνας για να τον βοηθήσει με τα παιδιά, αλλά κυρίως για να τον «πείθει να σηκωθεί από το κρεβάτι κάθε πρωί» όπως δήλωσε ο ίδιος στο New Yorker το 2014. Κάθε πρωί πήγαινε στην Ουάσινγκτον κι επέστρεφε το βράδυ, απέχοντας από οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να εξελίξει την πολιτική καριέρα του. «Ήθελα να είμαι αυτός που θα βάλει τα παιδιά για ύπνο κάθε βράδυ και θα τα αγκαλιάζει κάθε πρωί», έχει πει.

Ο δεύτερος γάμος

Το 1977, πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Neilia ο Joe Biden παντρεύτηκε την 26χρονη καθηγήτρια αγγλικών Jill Jacobs. Εκείνη δέχτηκε να τον παντρευτεί μετά την 5η πρόταση γάμου που της έκανε. «Τα παιδιά είχαν χάσει τη μητέρα τους, δεν ήθελα να χάσουν κι εμένα, γι’ αυτό έπρεπε να είμαι 100% σίγουρη», δήλωσε πριν από μερικά χρόνια η ίδια σε συνέντευξή της. Το νέο ζευγάρι απέκτησε μια κόρη του 1981, την Ashley. «Μου έδωσε ξανά ζωή», αναφέρει ο Biden στην αυτοβιογραφία του με τίτλο Promises To Keep που δημοσιεύτηκε το 2007. Τα αμέσως επόμενα χρόνια ανέλαβε υψηλές θέσεις, ενώ ήταν υποψήφιος στους προκριματικούς για το χρίσμα των δημοκρατικών το 1986 – τελικά αποσύρθηκε μετά από κατηγορίες λογοκλοπής σε μια από τις ομιλίες του.

Ο «καλός» και ο «κακός» γιος

Οι γιοι του, ο Beau και ο Hunter Biden έγιναν για τον αμερικανικό λαό το πρότυπο του «καλού» και του «κακού» γιου. Ο πρώτος έγινε Γενικός Εισαγγελέας του Ντελαγουέρ και ήταν εκείνος που ο Biden ήλπιζε πως θα ακολουθήσει τα χνάρια της δικής του πολιτικής καριέρας. Ο δεύτερος έγινε δικηγόρος, όμως περισσότερο απασχολούσε την οικογένεια και τον Τύπο με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το 2013, ο Beau που στο μεταξύ είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ανακοίνωσε ότι είχε καρκίνο στο κεφάλι. Πέθανε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, στις 30 Μαΐου 2015, βυθίζοντας ξανά τον πατέρα του στη θλίψη. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν ελάχιστες ομιλίες του Joe Biden στις οποίες δεν κάνει έστω μία αναφορά στον πρωτότοκο γιο του.

Το 2013, ο Beau ανακοίνωσε ότι είχε καρκίνο στο κεφάλι. Πέθανε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα, στις 30 2015, βυθίζοντας ξανά τον πατέρα του στη θλίψη.

Μπάιντεν όπως Κένεντι

Ο αμερικανικός λαός άρχισε να παρομοιάζει την οικογένεια Biden με τους Kennedy, θεωρούσε ότι είναι εξίσου «καταραμένη». Αλλά και εξίσου σκανδαλώδης! Δυο χρόνια μετά το θάνατο του Beau, ο Hunter που είχε στο μεταξύ χωρίσει με τη σύζυγό του, ανακοίνωσε δημόσια ότι είναι ερωτευμένος με τη χήρα του μεγάλου αδερφού του. Σε συνέντευξή του, στη New York Post δήλωσε: «Η Hallie κι εγώ είμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε αμοιβαία αγάπη και υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». Οι δυο τους μετακόμισαν στο ίδιο σπίτι μαζί με τα πέντε παιδιά τους -τρεις κόρες από τον πρώτο γάμο του Hunter και τα δύο παιδιά του Beau, τη Natalie και τον… Hunter. Τελικά, χώρισαν έναν χρόνο αργότερα.

Ο μικρός γιος του όμως δεν σταμάτησε με τη συμπεριφορά του να σαμποτάρει τις πιθανότητες του πατέρα του να αναλάβει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020. Το 2016 συνελήφθη σε έναν καταυλισμό αστέγων στο Λος Άντζελες να αγοράζει ναρκωτικά. Το 2018, μια νεαρή στριπτιζέζ ισχυρίστηκε ότι το παιδί της είναι δικό του, κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από τεστ DNA. Φήμες θέλουν να υπάρχουν πολλά ακόμα σκάνδαλα με πρωταγωνιστή το Hunter τα οποία το κόμμα των δημοκρατικών προσπάθησε να αποσιωπηθούν κατά την προεκλογική περίοδο. Αν ο Biden καταφέρει να εκλεγεί, δεν αποκλείεται να δουν το φως της δημοσιότητας σαν μέσο αντιπολίτευσης. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν θα είναι ό,τι χειρότερο έχει ζήσει ο Joe Biden. Ο άνθρωπος που μέχρι σήμερα όσες υποχρεώσεις κι αν έχει αρνείται να κάνει οτιδήποτε κάθε χρόνο στις 18 Δεκεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη της πρώτης συζύγου και της κόρης τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments