Ελλάδα

Γιάννης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Μάσκες παντού και περισσότεροι στην τηλεργασία

Γιάννης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Μάσκες παντού και περισσότεροι στην τηλεργασία
Γιάννης Δερμιτζάκης κορωνοϊός: Ο καθηγητής γενετικής τόνισε πως χρειαζόμαστε βαριά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την διασπορά, ενώ σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί από ένα σημείο και μετά να γίνει ραγδαία.

Την ανάγκη αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού τόνισε ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης, προκειμένου να επιβραδυνθεί η κατάσταση. Μέσα στα μέτρα που προτείνει είναι και η γενικευμένη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και στις πορτοκαλί περιοχές. Σημείωσε ακόμα πως είναι πιθανόν σε δύο βδομάδες να δούμε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά εκτίμησε ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από άλλες χώρες.

Επίσης ανέφερε ότι αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η αύξηση των θανάτων, καθώς το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα μας είναι μεγαλύτερο από άλλες χώρες, και η πολιτεία να καταφέρει να πείσει τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα, καθώς τα πρόστιμα δεν βοηθούν.

Λογικό να υπάρχουν 20.000 κρούσματα

Επιπλέον, μιλώντας στο Οpen και τη Φαίη Μαυραγάνη ανέφερε πότε θα αρχίσει να καλυτερεύει η κατάσταση και πότε θα ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, ενώ θεώρησε λογικό να υπάρχουν στη χώρα 20.000 κρούσματα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι οι αυξήσεις είναι αργές στην αρχή και στην πορεία γίνονται ραγδαίες. «Μπορεί να είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος. Ένα άλμα μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες. Όπως έγινε στην Ελβετία. Οι αυξήσεις μπορεί να επιταχυνθούν πολύ γρήγορα. Στην Ελλάδα δεν θα είναι τόσο απότομες όσο στο εξωτερικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί την επόμενη άνοιξη – Ιδιαίτερη προσοχή στο επόμενο καλοκαίρι

Σχολιάζοντας την αποτελεσματικότητα των μέτρων σημείωσε ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα ως χώρα. «Από εδώ και πέρα χρειάζονται βαριά μέτρα που θα μπουν μόνιμα. Σε πορτοκαλί περιοχές θα έβαζα το “μάσκα παντού”. Κι ακόμη θα έβαζα περισσότερη τηλεργασία και να δοθεί κίνητρο για περισσότερους, όπως για το 80%» τόνισε.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του για τον χειμώνα που έρχεται σχολίασε ότι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός και θα φανούν τα αποτελέσματα, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει και το επόμενο καλοκαίρι να προσέχουμε παραπάνω. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων για τα κρούσματα που έχει. Πρέπει να δοθεί κίνητρο στους πολίτες για να προσέχουν, τα πρόστιμα δεν βοηθούν» υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments