Αθλητισμός

UEFA: Αλλάζουν όλα στο Champions League – Τι σκέφτεται η Ομοσπονδία

UEFA: Αλλάζουν όλα στο Champions League – Τι σκέφτεται η Ομοσπονδία
UEFA: Αύξηση στον αριθμό των ομάδων και μείωση του αριθμού των ομίλων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Να αλλάξει το format των ομίλων του Champions League εξετάζει η UEFA από τη σεζόν 2024-2025, αυξάνοντας τον αριθμό των συλλόγων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη φάση και μειώνοντας συγχρόνως τους ομίλους. Όπως αποκαλύπτει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, “Telegraph“, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σχεδιάζει την αύξηση των ομάδων του Champions League από 32 σε 36.

Παράλληλα, σκέφτεται είτε να διατηρήσει το ίδιο format είτε να το αλλάξει.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που διατηρηθεί το format των ομίλων, τότε αναμένεται να υπάρχουν πλέον έξι όμιλοι των έξι ομάδων και όχι οχτώ γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, με 10 συνολικά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας ανά όμιλο. Ωστόσο, στο τραπέζι έχει πέσει και η πιθανότητα να διαμορφωθεί ένα μοντέλο αντίστοιχο με το αμερικανικό, με τους παίκτες δηλαδή να δίνουν 10 παιχνίδια στην πρώτη φάση κόντρα σε 10 διαφορετικούς αντιπάλους.

Μ’ αυτό τον τρόπο, θα υπάρχουν περισσότερα ματς μεταξύ δυνατών κλαμπ, αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι λίγες οι φωνές εντός UEFA που θεωρούν πως το format των ομίλων έχει καταντήσει βαρετό και μη θελκτικό σε χορηγικό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί, πως μια ενδεχόμενη τέτοια αλλαγή αρέσει στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους και δη στους αγγλικούς, καθώς έτσι αυξάνονται τα έσοδά τους.

Επίσης, υπάρχουν συζητήσεις και για την πιθανότητα να διατηρηθεί το Final-8, που πραγματοποιήθηκε φέτος, εξαιτίας βεβαίως της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, για το συγκεκριμένο θέμα, οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και αφορούν περισσότερο μια μελλοντική χρησιμοποίηση ενός τέτοιου format. Άλλωστε, πρέπει να έχουμε κατά νου πως πολλά εξαρτώνται από την πορεία του φονικού ιού σε όλον τον κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments