Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: 1-0

Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: 1-0
Ολυμπιακός - Μαρσέιγ: Στο τέλος «μίλησε» ο Χασάν.

Με γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Μαρσέιγ στην πρεμιέρα του στο φετινό Champions League. Ο Αιγύπτιος φορ πέρασε ως αλλαγή στο 84′ στη θέση του Μασούρα και κατάφερε να σκοράρει λίγα λεπτά αργότερα. Ο Βαλμπουενά έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Χασάν με καρφωτή σκαστή κεφαλιά από κοντά, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανταντά, που έμεινε «άγαλμα».

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η συνονόματή του Ολιμπίκ είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν πριν από το «χρυσό» γκολ του Αιγύπτιου για τους Πειραιώτες, όμως, δεν τα κατάφεραν, ενώ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είδε να ακυρώνεται και γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ.

Η Μαρσέιγ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 6ο κιόλας λεπτό όταν ο Τοβέν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 10′ έγινε πολύ ωραία σέντρα από τον Μασούρα από αριστερά, πλασέ στην κίνηση του Εμβιλά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 12′ απείλησε ξανά ο Ολυμπιακός. Σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να βάλει το κεφάλι στην πορεία της μπάλας.

Στο 39′ είχαμε σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα για τον Ελ Αραμπί, αυτός, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε, ενώ ήταν πιεσμένος.

Η Μαρσέιγ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε φάσεις μπροστά στην εστία του Ζοσέ Σα. Στο 46′ έγινε σοβαρό λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού μετά από γύρισμα του Ελ Αραμπί, αλλά ο Σα έβγαλε με το πόδι το τετ α τετ του Μπενεντέτο.

Στο 52′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Μασούρα, με κοντινό πλασέ, αλλά ακυρώθηκε μετά τη χρήση VAR. Ο Μασούρας ήταν εκτεθειμένος όταν έκανε σουτ ο Βαλμπουενά. Στη φάση, που τελικά κρίθηκε μη γενόμενη, ο Ραντζέλοβιτς έδωσε από δεξιά στον Βαλμπουενά, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μανταντά να διώχνει. Στο 71′ είχαμε νέα τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Το δυνατό σουτ του Βαλμπουενά στο δεύτερο δοκάρι από κοντά, μέσα από την περιοχή και δεξιά, έβγαλε ο Μανταντά. Είχε προηγηθεί πάσα του Μασούρα.

Στο 84′  είχαμε την εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά και την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο πρώτο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τελικά, τον «γόρδιο δεσμό» τον έλυσε ο Χασάν που ευστόχησε στο 91′ και χάρισε το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78′ Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3′ Σισέ), Μασούρας (84′ Χασάν), Αραμπί (90+3′ Βινάγκρε).

ΜΑΡΣΕΪΓ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85′ Στρόοτμαν), Σανσόν (77′ Κουισόνς), Τοβέν (82′ Ζερμέν), Μπενεντέτο (77′ Λουίς Ενρίκε), Παγέ (76′ Ράντονιτς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments