Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδίνονται ένας ένας οι πρώην βουλευτές – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδίνονται ένας ένας οι πρώην βουλευτές – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τα ονόματα των πρώην βουλευτών που οδηγούνται στη φυλακή είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ιωάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής με την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης ναμην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της, αν και μεταξύ των 12 που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Αυτοί οδηγούνται στη φυλακή

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδηγούνται στη φυλακή έχουν ως εξής: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Επίσης, οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης, 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ποιοι παραμένουν ελεύθεροι;

Από την άλλη, οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Παραδίνονται ένας ένας οι χρυσαυγίτες

Στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του παραδόθηκε λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής και ένας εκ της ηγετικής ομάδας του διευθυντηρίου ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς η ποινή του δεν έλαβε ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήγε μόνος του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο αστυνομικό τμήμα του Ντράφι όπου βρίσκεται η οικία του.

Παράλληλα, στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (22 Οκτωβρίου) ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής. «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, είμαι 100% αθώος. Απλά βοηθούσα τον κόσμο. Αυτό το δικαστήριο είναι θέατρο του παραλόγου, με καθαρά πολιτική βούληση», δήλωσε ο Γιώργος Γερμενής στις κάμερες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. «Όλοι όσοι με ξέρουν και με ακολούθησαν, είναι αθώοι. Σε κανένα κατηγορητήριο δεν υπάρχω, έδειξα την αθωότητά μου στο δικαστήριο. Δεν είμαι καν διευθυντικό στέλεχος όπως με παρουσιάζουν. Κοιτούσα την οικογένειά μου, την εργασία μου και πώς θα τα βγάλω πέρα», συνέχισε και κατέληξε στο εξής: «Γίναμε βουλευτές για να καταλήξουμε στη φυλακή».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega, παραδόθηκε και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης σε αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Εξάλλου, μετά τη μη αναγνώριση ανασταλτικών συνελλήφθησαν μέσα στο δικαστήριο οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Άλλοι δέκα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια, όπου είχαν μεταβεί αναμένοντας την απόφαση και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών από όπου θα μεταχθούν στις φυλακές.

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας

Όλοι οι καταδικασθέντες, που θα φυλακιστούν σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είτε παραδοθούν είτε συλληφθούν, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ, όπου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την κράτηση τους στον 7ο όροφο και στη συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους και στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας.

Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών. Για τον σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους. Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους. Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατουμένους, αλλά και μεταξύ τους όσοι βρίσκονται σε διαμάχη, για λόγους ασφαλείας.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments