Τεχνολογία

YouTube βίντεο: Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να επιλέξεις την ποιότητα που θες

YouTube βίντεο: Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να επιλέξεις την ποιότητα που θες
YouTube βίντεο: Το νέο χαρακτηριστικό υπήρχε για τον υπολογιστή αλλά όχι για τα κινητά.

To YouTube είναι ιστότοπος, ο οποίος επιτρέπει την κοινοποίηση, αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών βίντεο και ψηφιακών ταινιών. Δημιουργήθηκε πριν από 15 χρόνια περίπου, στις 14 Φεβρουάριου 2005 και τον Νοέμβριο του 2006 ονομάστηκε από το περιοδικό Time «Invention of the Year 2006» (Η Εφεύρεση του 2006).

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, η εταιρεία αγοράστηκε από την Google με ανταλλαγή μετοχών αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Σήμερα λειτουργεί ως θυγατρική της Google. Η εταιρία εδρεύει στο Σαν Μπρούνο στην Καλιφόρνια, και χρησιμοποιεί την τεχνολογία Adobe Flash Video για να εμφανιστεί μια μεγάλη ποικιλία από το περιεχόμενο φτιαγμένο από χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των κλιπ ταινιών, κλιπ τηλεόρασης, βίντεο και μουσικής, καθώς και ερασιτεχνικό περιεχόμενο, όπως το blogging.

Το YouTube προσέφερε αρχικά τα βίντεο σε ένα μόνο επίπεδο ποιότητας, αλλά τώρα έχει μια σειρά από επίπεδα ποιότητας. Αλλά από τον Μάρτιο του 2008, τα YouTube βίντεο είναι διαθέσιμα σε μια σειρά από επίπεδα ποιότητας, με τα υψηλότερα να προσφέρουν καλύτερη ανάλυση εικόνας ενώ τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η υποστήριξη 720p High Definition προστέθηκε και έναν χρόνο μετά η υποστήριξη 1080p High definition προστέθηκε.

Τι αλλάζει στην ποιότητα των βίντεο στο YouTube;

Τώρα λοιπόν, ο αλγόριθμος του YouTube είναι αρκετά έξυπνος για να ανιχνεύσει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και να αποφασίσει την ποιότητα του βίντεο που θα προσφέρει στον εκάστοτε χρήση έτσι ώστε να μην διακοπεί η αναπαραγωγή του. Ωστόσο δεν υπήρχε η επιλογή για κάποιον που δεν θέλει να βλέπει χαμηλότερης ποιότητας βίντεο, να διαλέξει ποια θα του προσφερόταν αυτόματα και έπρεπε κάθε φορά να ορίζει ο ίδιος.

Πλέον το YouTube προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη της mobile εφαρμογής να διαλέξει την default ποιότητα βίντεο που επιθυμεί. Μάλιστα, αναγνωρίζοντας πως αρκετοί χρήστες δεν έχουν μάθει και δεν γνωρίζουν τη σημασία των αριθμών (480p, 1440p κλπ) αλλάζει τον χαρακτηρισμό των ρυθμίσεων. Έτσι, πλέον υπάρχουν πλέον το Data Saver (144p – 480p), το High Picture Quality (720p και παραπάνω) και το Auto στο οποίο το YouTube διαλέγει για τον χρήστη. Αν κάποιος θέλει μια συγκεκριμένη ανάλυση, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την Advanced επιλογή.

Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές ορίζονται είτε σε κάθε βίντεο ξεχωριστά είτε για όλα στην προεπιλεγμένη ρύθμιση μέσα από την εφαρμογή, από το μενού Video Quality Preferences ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να διαφοροποιήσει κανείς τις προτιμήσεις ανάλογα με το αν υπάρχει σύνδεση σε WiFi δίκτυο ή σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments