Διεθνή

Γαλλία Τουρκία: Το Παρίσι ανακαλεί τον πρέσβη του στην Άγκυρα

Γαλλία Τουρκία: Το Παρίσι ανακαλεί τον πρέσβη του στην Άγκυρα
Γαλλία Τουρκία: Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών. Το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη της χώρας στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις, ενώ ασκεί δριμεία κριτική στον Ερντογάν και στις δηλώσεις του για τον πρόεδρο Μακρόν.

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, μετά και τις δηλώσεις Ερντογάν που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Εμμανουέλ Μακρόν ότι πάσχει από ψυχική ασθένεια. Το Παρίσι αντέδρασε με σκληρή κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης του Ερντογάν και στα όσα είπε ο ίδιος, και ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Άγκυρα.

Επικίνδυνη η πολιτική του Ερντογάν

Επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι ο ένοικος του Ελιζέ χρειάζεται ψυχίατρο. Η γαλλική προεδρία κατήγγειλε, συγκεκριμένα, τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, που έθεσε υπό αμφισβήτηση την «ψυχική υγεία» του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν, λόγω της συμπεριφοράς του προς τους μουσουλμάνους.

«Οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι απαράδεκτες. Η προκλητικότητα και η αγένεια δεν αποτελούν μέθοδο. Αξιώνουμε από τον Ερντογάν να αλλάξει την πορεία της πολιτικής του, διότι είναι επικίνδυνη από κάθε άποψη. Δεν εισερχόμαστε σε ανώφελες πολεμικές και δεν αποδεχόμαστε τις προσβολές», σχολίασε στο Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοινώνοντας ότι το Παρίσι ανακαλεί για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Τι είχε πει ο Ερντογάν για τον Μακρόν

«Τι σχέση έχει αυτό το άτομο που ονομάζεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους; Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία. Τι άλλο μπορεί χρειάζεται ένας αρχηγός κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών που ζουν στη χώρα του», δήλωσε, σε μια επίθεση επί του προσωπικού στον Γάλλο πρόεδρο.

«Θα δούμε τη τύχη του στις εκλογές. Δεν μπόρεσε να φέρει τίποτα στη Γαλλία για να κερδίσει κάτι για τον εαυτό του. Η βασική μας στάση θα συνεχιστεί και στο μέλλον», πρόσθεσε.

Για την στάση της Δύσης απέναντι στους μουσουλμάνους

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για την ασεβή επιδρομή σε τζαμί στη Γερμανία. Αυτό ονομάζεται απόλυτο μίσος για το Ισλάμ. Δεν υπάρχει ελευθερία. Στη Γαλλία, δήθεν το κάστρο της ελευθερίας, που απεικονίζει κινούμενα σχέδια που προσβάλλουν τον προφήτη μας, αυτό είναι τουλάχιστον χυδαιότητα. Αυτό δεν είναι ελευθερία, αλλά εχθρότητα προς το Ισλάμ..

Για τους Δυτικούς, ο Μουσουλμάνος είναι Τούρκος. Ομοίως, ο Τούρκος είναι μουσουλμάνος. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι οι περισσότεροι από 6 εκατομμύρια πολίτες μας και ολόκληρη η μουσουλμανική κοινότητα, ζουν ειρηνικά στην Ευρώπη. Αν η Ευρώπη δεν απαλλαγεί από την ισλαμοφοβία, θα καταρρεύσει από μέσα», δήλωσε σε έντονα επικριτικό ύφος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments